22 Mayıs 2012 10:45

Grev kırıcılarına en iyi cevabı vereceğiz

KESK Genel Başkanı Lami Özgen, grev kararlarına ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma Bakanı Faruk Çelik’in açıklamalarını “grev kırıcılığı” olarak nitelendirdi. Özgen, grev kırıcılarına en iyi cevabı, grevle vereceklerinin altını çizdi.CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, CHP Milletvekili

Grev kırıcılarına en iyi cevabı vereceğiz
Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, CHP Milletvekili Musa Çam ve Ankara İl Başkan Yardımcısı Fahri Yıldırım bugün KESK’e destek ziyaretinde bulundular. KESK Genel Başkanı Lami Özgen ve KESK yöneticileri tarafından karşılanan Akkaya, 4688 sayılı yasanın grev hakkını da kesinlikle içermesi gerektiğini söyledi. Grev hakkı olmayan bir Toplu İş Sözleşmesi’nin (TİS) gerçek bir sözleşme olmayacağını belirten Akkaya, ILO’nun 87 ve 98. sayılı sözleşmelerinde grevin bir insan hakkı olarak yer aldığını hatırlattı. “Burada bir orta oyunu oynanıyor” diyen Akkaya, bu oyunun provasının 1 Mayıs’ta Tandoğan’da yapıldığını söyledi. Akkaya, “Bu oyunların başrollerinde Çalışma Bakanı ve hormonla büyüyen Memur-Sen Başkanı vardır” dedi.

TİS YOKSA GREV VARDIR  

Grevin anayasal bir hak olduğunu ve anayasanın 90. maddesinde bu hakkın kabul gördüğünü de belirten Akkaya, grev kararında kamu emekçilerini desteklediklerini bildirdi.

KESK Genel Başkanı Lami Özgen de, grev kararlarına ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in, “Mevzuatta böyle bir şey yok.  Neden iş bıraksınlar. Ülkesini sevenler mevcut şartlarda nasıl davranması gerektiğini biliyor” sözlerine tepki gösterdi. “TİS yoksa grev vardır” diyen Özgen, TİS’in olmadığı yerde grevin kamu emekçilerinin en etkili silahı olduğuna vurgu yaptı. Özgen, Başbakan Erdoğan ve Çalışma Bakanı Çelik’in açıklamalarını “Grev kırıcılığı” olarak değerlendirdi. “Grev hem bu toplusözleşme sistemine, hem de hükümetin kamu emekçilerine yaklaşımına karşılık en iyi cevap olacaktır” diyen Özgen, bütün grev kırıcı tutumlara karşı 23 Mayıs’ın coşkusu ve etkisiyle AKP iktidarına gereken cevabı vereceklerini söyledi.

CHP Heyeti KESK’in ardından Kamu-Sen ve Birleşik Kamu-İş’e de destek ziyaretinde bulundu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Komünist Seminer’de kriz ortamında mücadele tartışıldı

SONRAKİ HABER

Bakan Yılmaz: Roboskililere baskı yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...