03 Kasım 2016 13:44

Fethiyespor'a 'Nâzım Hikmet' cezası verildi

Nazım Hikmet'in dizeleriyle sahaya çıkan Fethiyespor kulübüne PFDK tarafından 5000 TL para cezası verildi.

Paylaş

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Spor Toto 2'nci Ligi Beyaz Grup'ta yer alan Fethiyespor’a 5000 TL para cezası verdi. PFDK gerekçe olarak Amedspor maçında Fethiyespor’lu oyuncuların Nazım Hikmet’in "Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine. Bu hasret bizim" dizesinin yazılı olduğu pankartı gösterdi.


Disiplin Kurulu ayrıca, 2'nci Lig Beyaz Grup'ta pazar günü Hacettepe karşılaşmasında kırmızı kart gören Bucasporlu Emre Özkan'a hakeme yönelik hakareti ve ihraç sonrası sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 4 maç ve 6000 TL ceza verdi. 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta Kızılcabölüksporlu Cihat Kahraman, 3 maçtan men ve 1500 TL'yle cezalandırdı. PFDK, ayrıca Göztepe, Karşıyaka, Bucaspor, Menemen Bld ve Kızılcabölükspor'a değişen oranda para cezası da verdi.

YÜCE ATATÜRK YAZISI GÜNDEM OLMUŞTU

Fethiyespor, 2013-14 sezonunda Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe'yle deplasmanda oynadığı maçta futbolcularının giydiği tişörtlerle de gündem aratmıştı. Lacivert-beyazlı futbolcular, 4 Aralık 2013'te oynanan karşılaşmada seramoni esnasında üzerlerine giydikleri tişörtlerle yan yana durarak, "Yüce Atatürk" yazısı oluşturmuştu. Fethiyespor, o maçın ardından mesaj içeren tişört giyerek talimatlara aykırı davrandığı gerekçesiyle PFDK'ya sevkedilmiş. ancak ceza almamıştı. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kapatılan Tîroj Dergisi: Halkların ortak ışığı sönmeyecek

SONRAKİ HABER

Pamukkale Üniversitesi’nde gazete dağıtımına engel!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...