03 Kasım 2016 11:08

Adana’da ihraç edilen kamu emekçileri itiraz dilekçesi verdi

Adana’da KHK ile edilen 21 kamu emekçisi Adana Valiliği’ne itirazda bulundu.

Paylaş

29 Ekim 2016 tarihinde yayınlanan 675 Sayılı KHK ile Adana’da ihraç edilen KESK üyesi 21 kamu emekçisi, valilik bünyesindeki OHAL bürosuna itiraz dilekçesi verdi.

Dilekçe vermeden önce Valilik önünde basın açıklaması yapan emekçileri OHAL kaldırılarak mağduriyetlerin giderilmesini istedi. Açıklamaya CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş de katıldı. Kendisi de ihraç edilen Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz, AKP’nin yürüttüğü her türlü saldırı ve hukuk dışı uygulamaların dün olduğu gibi bugün de karşısında olacaklarını dile getirdi.

Eğitim iş kolunda Eğitim Sen dışındaki diğer birçok sendikanın kendi üyelerinin mağduriyetlerini hasır altına süpürerek, üyeleri ile ilgili mücadele vermediklerini dile getiren Karagöz, KHK ile hukuksuz bir şekilde ihraç edilen üyeleri başta olmak üzere, haksız ve hukuksuz bir şekilde ihraç edilen herkes için mücadele ettiklerini ifade etti. Emeğin hakları, barış ve demokrasi için mücadele etmenin zor, bedelinin ağır olduğunu iyi bildiklerini söyleyen Karagöz, “Onursuzca yaşamayı tercih edeceğimizi sananların yüzüne bu gerçek tokat gibi çarpacaktır. Son sözü mücadele edenler söyleyecek” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bağdadi hedef gösterdi, Antep'te önlemler artırıldı

SONRAKİ HABER

Kocaeli Cezaevinde yapılacak HDP açıklamasına polis engeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...