03 Kasım 2016 11:00

Bağdadi hedef gösterdi, Antep'te önlemler artırıldı

IŞİD lideri Ebu Bekir El-Bağdadi’nin Türkiye’yi hedef göstermesinin ardından Antep’te güvenlik önlemleri artırıldı.

Paylaş

IŞİD liderinin 'Türkiye'yi işgal edin' çağrısı yaptığı iddia edilen ses kaydının yayınlanmasının ardından, Antep'te polis alarm durumuna geçti. Telsizlerinden sık sık dikkatli olunması, tedbirlerin en üst düzeyde tutulması ve toplu halde durulmaması anonslarının yapıldığı kentte, polis ekipleri olası terör olaylarına karşı teyakkuz durumuna geçti.

Terör örgütü IŞİD'in; Diyarbakır, Suruç ve Ankara'da yaptığı ve onlarca kişinin yaşamına mal olan bombalı eylemlerinin ardından yürütülen soruşturmalarda, saldırıların Antep'ten organize edildiğini saptandı. Bunun üzerine kentte IŞİD'li teröristlere yönelik operasyonlar başlatıldı. Operasyonlarda onlarca örgüt üyesi, yeni ve sansasyonel eylem hazırlığındaki canlı bombalar, patlayıcılar, silahlar ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

KANLI SALDIRILAR

Suriye sınırına yakınlığı nedeniyle ve büyükşehir olduğu için kolay gizlenilebilmesi ve patlayıcı yapımı için ihtiyaç duyulan malzemelerin temin edilmesi imkanı nedeniyle tercih edilen Antep'te IŞİD, intikam ve misilleme için harekete geçti. 1 Mayıs günü bomba yüklü minibüsle Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan saldırıda 3 polis öldü oldu, onlarca kişi yaralandı. Yine geçen 20 Ağustos günü de Beybahçe Mahallesi'nde bir kına gecesinde, IŞİD'li canlı bombanın kendini patlatması sonucu çoğunluğu çocuk 57 kişi yaşamını yitirdi, 94 kişi de yaralandı.

KİLİT İSİMLER OPERASYONDA KENDİNİ PATLATTI

IŞİD'in kentte yaptığı 2 saldırının yanı sıra olası bazı saldırı girişimleri de polis operasyonlarıyla ortaya çıkarıldı. Ankara Gar Meydanı'ndaki saldırıyı yapan canlı bombaları bu kente götürdüğü için aranan ve Antalya'da yapılacak G20 zirvesine yönelik eylem hazırlığında olan İbrahim Halil Durgun, geçen yıl 14 Kasım gecesi polis operasyonu sırasında üzerindeki intihar yeleğini infilak ettirerek öldü. Yine geçen 19 Mayıs günü kanlı saldırı hazırlığında olan IŞİD emiri Yunus Durmaz, polis operasyonunda canlı bomba olarak kendini patlattı. Son olarak geçen 16 Ekim günü Alevilere yönelik saldırı için harekete geçen Suriye uyruklu 'Ebu Yusuf' kod adlı Muhammed Şerif isimli canlı bomba, polis operasyonu sırasında üzerindeki bombayı patlattı.

POLİS TEYAKKUZDA

IŞİD'in yeni saldırılarına karşı polis, kentte güvenlik önlemlerini en üst düzeye çıkardı. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü etrafına beton bloklar örüldü, önünden geçen yol yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Yine kent merkezi ile ilçelerdeki Emniyet Müdürlüğü'nün ek hizmet binaları ile polis merkezlerinin çevresi de beton bariyerler ile kapatılarak olası saldırılara karşı önlem alındı.

OTEL VE PANSİYONLARA ŞOK BASKINLAR

Otogar ve havaalanında şüpheli görülen gelen ve giden yolcuları mercek altına alan polis, kentte bulunan otel, pansiyon ve günlük olarak kiralanan stüdyo dairelere de baskınlar yaparak, burada bulunanları kimlik kontrolünden geçirerek, teröristlerin konaklamasını engelliyor.

POLİSLERE, 'TOPLU HALDE DURMAYIN' TALİMATI

Kent genelinde olumsuzluk yaşanmaması için tedbirler alınırken, polislere de sık sık uyarı anonsları yapılıyor. Polis telsizlerinden sık sık yapılan anonslarda, dikkatli olunması istenirken, toplu halde durulmaması için de uyarıda bulunuluyor. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Adana Demirspor’dan deplasman tribünlerine çağrı

SONRAKİ HABER

Adana’da ihraç edilen kamu emekçileri itiraz dilekçesi verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...