03 Kasım 2016 09:59

Engelli öğretmenler: Örnek gösteriliyoruz, örnek olamıyoruz

Atanmayan engelli öğretmenler MEB önünde düzenledikleri eylemle taleplerini dile getirdi.

Paylaş

Atanmayan engelli öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde basın açıklaması yaptı. Öğretmenler burada “Söze geldiğinde herkes bizi başarılarımız konusunda örnek gösteriyor. Ancak en çok örnek olacağımız okullara atanmıyoruz” dediler. Öğretmenler, bakanlıkta 11 bin engelli kadrosunun boş olduğuna dikkat çektiler.

Engelli öğretmen ataması yapılmadığı için MEB önünde bir araya gelen engelli öğretmenler, Bakan İsmet Yılmaz'dan atama istedi. “Engelli öğretmen atama bekliyor” pankartıyla basın açıklaması yapan öğretmenler, “Engelli öğretmen develetin yükü değil alnının akıdır”, “Gözlerde engel olabilir ama gönüller sağlan” dövizleri taşıdılar. Burada arkadaşları adına konuşan engelli öğretmen Halil Karaman, bin 500 öğretmenin ataması için MEB önüne geldiklerini ve MEB'te halen 11 bin engelli kadrosunun boş olduğunu söyledi. Karaman, engellilerin atamaması için hükümet yetkililerinin ellerinden geleni yaptığını dile getirerek, “Engel beyinlerdedir. Bizi atamazsanız binlerce engelli öğrenciye nasıl örnek olacağız” dedi.

‘KADRO LÜTUF DEĞİL, HAKTIR’

Anadolu Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Sendikası Genel Başkanı Cansel Güven, yasalarda her işyerinin engelli çalışan istihdam etme zorunluluğunu hatırlatarak, “Kadro haktır, arkadaşlarımızla engelleri birlikte aşacağız” dedi. Engelli öğretmenlere destek veren CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoglu, “Bakanın birisi çıktı, kamu kadrolarında cimrilik yapacaklarını söyledi. Engelli kadrolarında cimrilik yapamazsınız. Burası sosyal bir hukuk devletidir. Onların kadro talebi haktır, lütuf değildir” diye eleştiride bulundu.

CHP'li Kayışoğlu'dan sonra düşüncelerini aktaran engelli öğretmenler, “Söze geldiğinde herkes bizi başarılarımız konusunda örnek gösteriyor. Ancak en çok örnek olacağımız okullara atamıyoruz. Eğer önümüzdeki engelleri kaldırırsanız okullarda öğrencilerimiz örnek olacağız” dediler. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ Mezunları: Özgürlükler ‘terör’ kisvesiyle daraltılamaz

SONRAKİ HABER

HDP Milletvekili Ferhat Encü’nün pasaportuna el konuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...