03 Kasım 2016 07:54

İstismarla suçlanan öğretmene ilk duruşmada tahliye

Erzurum'da cinsel istismar şüphelisi öğretmen tahliye edildi. 6 öğrenciye istismarda bulunmaktan 7 aydır tutuklu bulunuyordu.

Paylaş

Erzurum İspir'deki köy ilkokulunda görevli sınıf öğretmeni Y.D. hakkında yaşları 8 ila 11 arasında değişen 6 öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 72 yıldan 135 yıla kadar hapis cezası istendi. 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmada öğrenci ve veliler savcılık ifadelerinin aksi yönünde ifade vererek, öğretmenden şikayetçi olmadılar. İstismarla suçlanan öğretmen de tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. 

Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişi, yapılan ihbar üzerine İspir ilçesinde bir köy okulunda sınıf öğretmeni olarak görev yapan 33 yaşındaki Y.D. hakkında, birleştirilmiş tek sınıfta eğitim gören 2, 3 ve 4'üncü sınıf öğrencilerine cinsel istismarda bulunduğu iddiasını inceledi. İnceleme sonrası öğretmen açığa alınıp, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Ardından da Y.D., 31 Mart 2016 günü tutuklandı. Y.D.'nin telefonunda da müstehcen görüntüler ele geçirildi. Öğrencilere cinsel içerikli videolar izlettiği öne sürülen öğretmen Y.D. hakkında Erzurum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 1 Kasım günü yapılan ilk duruşmada tutuklu öğretmen Y.D., mağdur öğrenciler ve aileleri hazır bulundu. İlk olarak dinlenen öğretmen Y.D. suçlamaları kabul etmedi.

Öğretmen Y.D., mağdur öğrencilerin rahatça ifade verebilmesi için duruşma salonunu dışına çıkarıldı. Yaşları 8 ila 11 arasında değişen öğrencilerin meraklı gözlerle etrafı incelediğini gören Mahkeme Başkanı Saim Köroğlu, "Korkmayın, gerilmeyin. Sizi dinleyip yolcu edeceğiz" dedi. Sosyal uzman eşliğinde ifade veren öğrencilerin yaşadıklarını anlatmadan önce heyecan ve korkularını yenmeleri için sohbet eden Başkan Köroğlu, çocuklara çikolata ve su da ikram etti.

'YEMİN EDİYORUM, ÖĞRETMENİM BİR ŞEY YAPMADI'
Öğrenciler mahkemede savcılıktaki ifadelelerinin aksine, öğretmenin hiçbir şey yapmadığını savundu. Başkan Köroğlu, ilk ifadelerinde aksi yönde beyanlarda bulunduklarını anımsatınca, öğrencilerden biri ağlamaya başladı. Küçük kız "Yemin ediyorum doğru söylüyorum. Öğretmenim bir şey yapmadı" dedi. Öğrencilerin velileri de cumhuriyet savcılığı tutanağındaki yazılanları kendilerinin söylemediğini iddia etti. Çocukların aileleri öğretmen Y.D.'den şikayetçi olmadı. 

İHBARCI ARAŞTIRILACAK
Bunun üzerine Mahkeme heyeti, ihbarın kaynağının araştırılmasına, Erzurum'dan giden müfettiş ve rehber öğretmenin duruşmada tanık olarak dinlenmesine karar verdi. Öğretmen Y.D., 7 ay sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. (Erzurum/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Cumhuriyet Yazarları: Cumhuriyet kaledir, geçirmeyiz!

SONRAKİ HABER

Barış Pehlivan’a ‘FETÖ üyesi savcı’ soruşturması başlatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...