03 Kasım 2016 07:42

Çiğli Schneider işçileri: EMİS'i de MESS gibi parçalayacağız

Çiğli Schneider Elektrik işçileri, EMİS üyesi patronları protesto ederek ‘EMİS'i de MESS gibi parçalayacağız’ dediler. 

Paylaş

Elektromekanik Metal İşverenleri Sendikası (EMİS) ile görüşmelerin uyuşmazlıkla sonuçlanması üzerine Çiğli Schneider Elektrik işçileri vardiya girişinde eylem yaptı.

Eylemde, 'Birleşe Birleşe Kazanacağız', 'İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek' ve 'Grev Hakkımız Engellenemez' sloganları atılırken, Birleşik Metal İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan Yüksel Endüstri işçileri de unutulmadı. Yüksel Endüstri patronu kınanarak işten çıkarmalar protesto edildi. 

'EMİS BİZİ KAVGAYA DAVET ETTİ'

Eylemde işçilere açıklamada bulunan Baştemsilci Sedat Sadak, "Bütün işçilerin örgütlü bir şekilde çalışma hakkına sahip olduğunu inanıyoruz. Mücadele ancak kavga ile, direniş ile ve birleşerek kazanılır. EMİS, bizimle uzlaşmak yerine bizi kavgaya davet etti. 'Biz de başımız gözümüz üstüne' diyerekten oradan ayrıldık. Şimdiki görevimizin EMİS'i de MESS gibi parçalamak olduğunu dosta düşmana vereceğimiz kavga ile açıklayacağız. Toplu sözleşme görüşmelerinde bir çok maddemiz ötelendi, ertelendi ve geriye doğru çekilmek istendi" dedi. 

'DİĞER SÖZLEŞMELERİ DE ETKİLEYECEK'

Bundan sonraki süreçte fabrikalarında, şube ve genel merkezle beraber harekete geçeceklerini belirten Sadak şunları söyledi "Bizler BMİS üyesi işçiler olarak şunun farkındayız, eğer bizler bu TİS'i kazanımla sonuçlandırmazsak bizden sonra gelecek Renault işçileri, bizden sonra gelecek MESS üyesi işçilerin sözleşmeleri de ya bununla beraber sönümlenecek. Mücadelemizi de OHAL ile yasaklamalarına engel olmalıyız. Biz birlikte hareket edersek kaybeden değil, her zaman kazanan olacağız". 

MESS’TEN AYRILAN PATRONLAR EMİS’İ KURMUŞTU

Geçen yıl toplu iş sözleşmesi sürecinde Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’ndan (MESS) ayrılıp Birleşik Metal İş Sendikası ile 2 yıllık sözleşme imzalayan metal fabrikası patronları, Elektromekanik Metal İşverenleri Sendikası’nı (EMİS) kurmuştu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hekimlik abidesi Nusfet Fişek

SONRAKİ HABER

Trainspotting 2'den yeni fragman geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...