03 Kasım 2016 00:33

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan o listeye de girdi

RSF'nin hazırladığı 'Basın Özgürlüğünün Düşmanları' listesinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da yer aldı.

Paylaş

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütünün (RSF) hazırladığı “Basın Özgürlüğünün Düşmanları” listesinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da yer aldı. Türkiye daha önce de RSF’nin Dünya Basın Özgürlüğü İndeksi’nde de 180 ülke arasından 151. sırada “özgür değil” kategorisinde yer almıştı.

ERDOĞAN, SİSİ, ESAD, PUTİN, IŞİD...

RSF örgütü, 2 Kasım Gazetecilere Karşı Suçlarda Cezasızlıkla Mücadele Günü’nde “Basın Özgürlüğü Düşmanları” listesine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı da ekledi. Türkiye’den en son Eski Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu 2002 yılında “Basın Özgürlüğü Düşmanları” listesinde yer almıştı. Erdoğan ile Türkiye 14 yıl sonra yeniden listede yer almış oldu. Listede 35 başkan, siyasetçi, dini lider, milis ve suç örgütü lideri yer alıyor.
Erdoğan’ın yanı sıra Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Mısır Devlet Başkanı Abdül Fettah El Sisi  Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz gibi isimlerin yer aldığı listede IŞİD, Taliban gibi örgütler var.

RSF’DEN ERDOĞAN’A: MEDYAYI SEVMİYOR

RSF, Erdoğan için; “Erdoğan medyayı sevmiyor, bunun yerine medyanın uysal ve itaatkar olmasını, onu övmesini istiyor. Darbe girişiminin tarihi olan 15 Temmuz 2016’dan beri kanun hükmünde kararnamelerle 124 medya kuruluşu saf dışı edildi, 200 gazeteci gözaltına alındı, 124’ü hâlâ hapishanelerde, birçok gazeteci ülkeyi terk etmek zorunda kaldı. 2015’te en az 19 gazeteci ve iki karikatürist “cumhurbaşkanına hakaret”ten suçlu bulundu” değerlendirmelerini yaptı.

LİSTEDE EN SON KIVRIKOĞLU VARDI

2001 yılından beri RSF tarafından düzenlenen “Basın Özgürlüğü Düşmanları” listesinde  2002 yılında Eski Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu yer almıştı. Kıvrıkoğlu’nun fotoğrafı 2002 yılının mayıs ayında Saint Lazare Garı’nda düzenlenen “Basın Özgürlüğü Düşmanları” konulu sergide  38 ülkeden devlet başkanlarıyla birlikte yer almıştı. Olayın ardından Kıvrıkoğlu RSF’ye dava açmıştı. Paris 17. Asliye Hukuk Mahkemesi, açılan davayı reddetmiş, Kıvrıkoğlu’yu tazminat ve mahkeme masraflarını ödemeye mahkum etmişti.

OHAL İLE TABLO KARANLIKLAŞTI...

- 29 Ekim tarihinde yayımlanan kararname ile Özgür Gündem, Dicle Haber Ajansı, JINHA, Azadiya Welat ve Evrensel Kültür’ün de aralarında olduğu 10 gazete, ile 2 haber ajansı ve 3 dergi kapatıldı. Böylece 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kapatılan gazete, dergi, TV ve ajans sayısı 170’e ulaştı.
- Sürekli ve sarı basın kartı iptal edilen gazeteci sayısı 777’ye çıktı. 
- Şu anda 105 gazeteci tutuklu. 
- 15 Temmuz’dan sonra kapatılan yayın organları nedeniyle 2 bin 500’ün üzerinde gazeteci işsiz kaldı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

MAZLUMDER ve TİHV: İhtiyacımız idam değil demokratikleşme

SONRAKİ HABER

CHP'li Avcılar Belediye Başkanı'nın makam otomobiline kurşun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...