02 Kasım 2016 16:57

PYD Eş Başkanı Müslim: YPG Rakka’da olacak

PYD Eş Başkanı Salih Müslim YPG’nin Rakka harekatına katılacağını söyledi. Türkiye, Rakka'da YPG'nin değil Türkiye'nin olması gerektiğini söylemişti.

Paylaş

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook’un Suriye’nin IŞİD’in elindeki Rakka kentine yönelik operasyonunun haftalar içinde başlayacağını duyurmasıyla Rakka tartışmaları başladı. Suriye’nin kuzeyindeki Kürt güçlerinin Rakka operasyonuna katılması konusunda ise ABD ve Türkiye’den farklı açıklamalar yapılmıştı. ABD’nin Irak’taki Üst Düzey Komutanı Korgeneral Stephen Townsend 26 Ekim’de “YPG, Rakka’yı izole edecek gücün bir parçası olacak” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Savunma Bakanı Fikri Işık ise geçen hafta Rakka’da YPG’nin değil Türkiye’nin olması gerektiğine yönelik açıklamalar yaptı. 

‘RAKKA BİZİM BURNUMUZUN DİBİNDE’
BBC Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Suriye’nin kuzeyindeki Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eş Başkanı Salih Müslim ise YPG’nin Suriye Demokratik Güçleri çatısı altında Rakka harekatına katılacağını söyledi.
“Oradaki demokratik yönetim kurumları açıklama yaptı, biz buna hazırız dediler. YPG de bunun içindedir ve katılacaktır” diyen Müslim, “Rakka bizim burnumuzun dibindedir. Kuzey Suriye’ye gelen saldırılar hep Rakka’dan geliyor. Cizir’e de yakın, Kobanê’ye de. Kendimizi savunmak için Rakka’da IŞİD’in bulunmaması gerekir. Rakka güvenlik gerekçesiyle bizim için çok önemlidir” diye de ekledi. 
Müslim, AKP Hükümetinin iç ve dış politikasının bütün Ortadoğu’yu karıştıracağını ve bunun zararının da yine Türkiye’ye olacağını söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “El Bab’ı aldıktan sonra Menbic’e yöneleceğiz” açıklamasına ise Türkiye’nin Menbic’e ilerlemesi durumunda Suriye Demokratik Güçleriyle çatışma çıkabileceğini ifade etti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Boko Haram’dan kaçan kadınlara devlet tecavüzü!

SONRAKİ HABER

Kıbrıs’ta müzakereler sonuçlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa