02 Kasım 2016 15:01

29 ton mandalinaya ne oldu?

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı, "Ukrayna’ya girişine izin verilmeyerek Türkiye’ye geri gönderilen 29 ton mandalinaya ne oldu?" diye sordu.

Paylaş

Türkiye’ye geri gönderilen mandalinalara ilişkin açıklama yapan Tüketici Hakları Derneği (THD) Genel BaşkanıÇakar, “Ukrayna Gıda Güvenliği ve Tüketici Koruma Servisi Basın Sözcülüğünden yapılan açıklamada, Türkiye’den Odessa Limanına gönderilen 29 ton mandalinada Akdeniz Sineği tespit edildiğinden dolayı, mandalinanın geri gönderilerek Türkiye’ye nota verildiği belirtildi” diye anımsattı. 

“Tüketici Hakları Derneği olarak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına soruyoruz: Ukrayna’ya girişine izin verilmeyerek Türkiye’ye geri gönderilen 29 ton mandalinaya ne oldu?” sorusunu soran Çakar, “Soruyoruz: Türkiye’den ithal edilen meyve ve gıda maddelerinde yeterli önlem alınmıyorsa, doğrudan Türkiye iç pazarına sürülen meyve ve gıda maddeleri ne durumdadır?” dedi. 

Çakar açıklamasına şöyle devam etti: “Tüketiciler olarak, tarladan sofraya kadar olan her aşamada gıda güvenliği için gerekli tüm önlemlerin alınmasını istiyoruz. Bununla birlikte, tüketicilerin evrensel haklarından olan bilgilenme hakkı gereğince, gıda ile ilgili tüm denetim sonuçları hakkında bilgilendirilmek istiyoruz. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığını, tüketici haklarına uygun olarak, gıda güvenliğini sağlama ve tüketicilerin bilgilendirilmesi konusunda göreve davet ediyoruz.” (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

İzmir’de OHAL eylemi: Sivil darbeye direneceğiz

SONRAKİ HABER

Bakanlık açıkladı: Dış ticaret makası açılmaya devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...