02 Kasım 2016 12:35

‘Bunlar hukuki meseleler, siyaset karar verirse yapılır!’

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş idam konusunda açıklamalarda bulundu.

Paylaş

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Kurtulmuş, AKP'nin anayasa değişikliği paketinde 330'u bulduğu anda düğmeye basacağını söyledi.

Kurtulmuş idam cezasının geriye doğru işlemesi hakkında, “Bunlar hukuki meseleler. Siyasetin karar vermekteki mahareti buradadır. Kamuoyu talepleriyle, hukuki düzenlemesi ona göre yapılır. Talebin karşılanabileceğine karar verilirse bu adım atılır” açıklamasını yaptı.

Numan Kurtulmuş geriye dönük işleyen idam cezasının Abdullah Öcalan'ın durumuna nasıl bir etki yapacağı konusunda, “Bu önemli ve zor bir karar. Burada herhalde yeterince açık söyledim. Bir mevcut hukuki ve siyasi şartlar bir halkın beklentileri. Bunların arasındaki uyum ve denge eğer ortaya çıkar net bir kanaat oluşursa yine bu da aynı şekilde Anayasa değişikliği gerektirdiği için bizim tek başımıza yapacağımız bir şey değil. Parlamentoda bunun önünü açabilecek bir durum ortaya çıkarsa gereği yapılır” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Fenerbahçe - Manchester United maçı bugün 21.00'de

SONRAKİ HABER

AKP: İdam cezası 15 Temmuz için uygulanmaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...