02 Kasım 2016 12:01

İstismar düzenlemesine itiraz: Çocuklarda rıza aranabilir

Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nda yer alan istismar düzenlemesine itiraz geldi.

Paylaş

TBMM Başkanlığına geçtiğimiz hafta sunulan ve bu hafta içinde TBMM Adalet Komisyonunda görüşülmesi beklenen Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nda yer alan çocuk istismarı düzenlemesine kadın örgütlerinden itiraz geldi.

Kadın örgütleri, öngörülen değişikliğin 12-15 yaş arasındaki çocukların durumuna ilişkin belirsizlik yaratacağına, bu yaş grubunda istismara maruz kalan çocuklar için “rıza” tartışmasına yol açabileceğine dikkat çekti. Kadın örgütleri, İnsan Hakları Derneği internet sitesinden açıklama yaparak; cezaların yaşa göre kademelendirildiği ve “mağdurun 12 yaşını tamamlamamış olması halinde verilecek ceza istismar durumunda 10 yıldan, sarkıntılık durumunda 5 yıldan az olamaz” cümlesinin yer aldığı yeni tasarının 103. maddesine tepki gösterdi.- 12 yaş önerisinin gerekçesini anlayamadıklarını belirten kadınlar yaş kademelendirmesini kabul etmediklerini bu kademelendirmenin 12-15 yaş arasındaki çocuklarda rıza aranması ve erken evliliklerin önünü açma riski taşıdığını söyledi. Yapılan açıklamada, söz konusu maddeye rıza yaşının 15 olduğu ifadesinin eklenmesi istendi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cansu Kaya davası Cuma günü görülecek

SONRAKİ HABER

Azadiya Welat muhabiri gözaltında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...