02 Kasım 2016 11:41

'Gizli' denilen Cumhuriyet dosyası basına sızdırıldı

Cumhuriyet gazetesi hakkındaki soruşturma dosyası 'gizlilik kararı' var denilerek avukatlarla paylaşılmazken Anadolu Ajansı'na sızdırıldı.

Paylaş

Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticilerinin evlerine 31 Ekim Pazartesi günü baskın düzenlenmiş 13 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan yazar ve yöneticiler hakkındaki soruşturma dosyası “Gizlilik kararı var” denilerek avukatlarla paylaşılmazken dosyadaki suçlamalarAnadolu Ajansı tarafından haberleştirildi.

Öte yandan gözaltına alınan Cumhuriyet çalışanlarına 5 gün boyunca avukat yasağı konulmuş bu süre boyunca avukatları ile görüştürülmeyecekleri söylenmişti. Cumhuriyet gazetesi avukatları Fikret İlkiz, Tora Pekin, Bahri Belen ve Abbas Yalçın hem gözaltı kararına hem de 5 günlük avukat yasağına itiraz etmişti. Gözaltındaki, Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarlarına yönelik 5 günlük avukat yasağına ilişkin itiraz bugün sonuçlanmasına rağmen Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde bekleyen avukatlara sonuç söylenmiyor. Savcı, kararı elden tebliğ etmeyeceğini posta yoluyla göndereceğini bildirdi.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Hikmet Çetinkaya, Hakan Kara, Musa Kart, Bülent Utku, Güray Öz, Mustafa Kemal Güngör, Önder Çelik ve Aydın Engin, Kitap Eki Genel Yayın Yönetmeni Turhan Günay, Yayın Danışmanı Kadri Gürsel, muhabese müdürü Günseli Özaltay ve eski muhasebe müdürü Bülent Yener, “PKK/KCK ve FETÖ/PYD terör örgütleri adına suç işledikleri” iddiasıyla, 31 Ekim’den bu yana gözaltında. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

JINHA’nın kapatılması meclis gündeminde

SONRAKİ HABER

Diyarbakır Barosu'ndan OHAL'e karşı 8 maddelik talep!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa