02 Kasım 2016 11:28

İHD: KHK’lerle ihraç edilenlerin dikkatine!

İHD KHK’lerle ihraç edilen kamu emekçilerin hukuk mücadelesine ilişkin açıklama yaptı.

Paylaş

İnsan Hakları Derneği KHK’lerle ihraç edilen kamu emekçilerine ilişkin açıklama yayımladı. “667 sayılı KHK’nin 2. maddesinin 3. ve 4. bendleri uyarınca kurul ya da bakan veya rektör onayı ile kamu görevine son verilenlerin, kararın kendilerine tebliğinden itibaren 60 gün içerisinde idare mahkemesine dava açmaları gerekmektedir” denilen açıklamada idare mahkemesinin red kararı vermesi üzerine kararın 30 gün içerisinde Danıştay’a temyiz edilebileceği ifade edildi.

İhraç edilenlerin iç hukukun etkisiz olması nedeniyle ile kamu görevinden ihraç edildikleri tarihten itibaren 6 ay içerisinde AİHM’e bireysel başvuru yapabileceklerini anlatan İHD, 672 sayılı KHK ile doğrudan doğruya ekli liste uyarınca kamu görevinden çıkarılanların 1 Eylül 2016 tarihinden itibaren 60 gün içerisinde Danıştay’a dava açabileceklerini vurguladı.

Bu durumda olan birçok kişinin idare mahkemelerine dava açtığını hatırlatan İHD, “İdare Mahkemesi veya Danıştay’ın vereceği kararların 30 gün içerisinde temyiz edilmesi gerektiği unutulmamalıdır” uyarısında bulundu.

'HER ZAMAN İTİRAZ EDİLEBİLİR, DAVA SÜRELERİ KESİN'

Açıklamada ihraç edilen kamu emekçilerine talep etmeleri halinde örnek dava dilekçeleri verileceği belirtildi. AİHM’e bireysel başvuru yolu ile başvurma dilekçesinin hazırlıklarının da sürdüğünü açıklayan İHD, “Bu konuda başvuru yapanlara kısa süre içerisinde örnek başvuru dilekçesi gönderilecektir. OHAL KHK’ları ile görevlerine son verilenler Valilikler nezdinde kurulan bürolara veya her zaman gerekçeleri ile birlikte Başbakanlığa itirazda bulunabilirler. Bu itirazların dava açma sürelerine etkisi yoktur” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cumhuriyet'e 'Bu işyerinde cesaret var' pankartı asıldı

SONRAKİ HABER

JINHA’nın kapatılması meclis gündeminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...