02 Kasım 2016 11:05

Haber-Sen’den PTT’deki açığa almalara tepki!

PTT’de görevli Haber-Sen üyelerinin açığa alınmasına karşı basın toplantısı düzenlendi.

Paylaş

KESK'e bağlı Haber-Sen üyesi 33 emekçi PTT'de açığa alındı. Açığa alınanlar arsında iki merkez yönetim kurulu üyesi, beş de şube yönetim kurulu üyesi bulunuyor. Daha öncede TRT'de dört, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nde bir sendika üyesi görevinden ihraç edilmişti. Haber-Sen MYK'sı  açığa alma ve ihraçlarla ilgili Tüm Bel-Sen Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Haber- Sen Genel Eş Başkanı Cemalletin Yüksel, artık gelinen süreçte hukuki yolların tükendiğini ve haklarını aramak için sokağa çıkacaklarını ifade etti. Sendikalarına ve üyesi oldukları KESK'e her geçen gün baskının arttığına dikkat çeken Yüksel, “Hep beraber hareket edersek kazanacağız” dedi.

'OMUZ OMUZA MÜCADELE'

Genel Başkan Yüksel'in ardından sendika adına basın açıklamasını okuyan Haber-Sen Kadın Sekreteri Seyran Şık Karabulut, açığa almalarla ilgili PTT yönetimini hukuka uygun davranmaya davet etti. İhraçlar hakkında da hukukun işetilmediğini söyleyen Karabulut, “Ön soruşturma dahi yürütülmeden doğrudan açığa alınan kamu emekçilerinin işten atılması hukuksuz cezalandırma yoluna gidildiğini göstermektedir. Bu saldırlar da, kamu emekçilerinin kapı kullarına dönüştürme politikasına karşı duran ve gerçekleri söylemekten geri durmayanları sindirme politikasıdır. Buradan bir kez daha ilan ediyoruz ki; adalet, barış ve hukuk için omuz omuza mücadele vereceğiz” dedi.

'KAYBETTİĞİNİN GÖSTERGESİ'

Haber-Sen üyelerine destek olmak için basın toplantısına katılan HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul ise hükümeti eleştirerek, “Kendisi kazanmadığı seçimleri seçim, kendisine oy vermeyen seçmenleri de seçmen olarak görmüyor. Onları gayrimeşru olarak görüyor. Belediyelere kayyum ataması, rektörleri kendisi atayacak olması buna örnek. Rektörlerin atanması konusu Meclis'e geldiğinde geçirememişlerdi ancak şimdi KHK ile geçirdi ve Meclis'i devre dışı bıraktı” dedi. AKP hükümetinin bu uygulamalarına karşı durma çağrısı yapan Toğrul, “Meclis'te olan, olmayan tüm toplum kesimleri ortaklaşmazsa bu saldırı süreci uzar. Unutulmamalıdır ki tarihte bütün diktatörler kaybetti” açıklamasında bulundu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Savunma Bakanı ile Kara Kuvvetleri Komutanı Efrin sınırında

SONRAKİ HABER

De Jong: Başka takıma gitsem eve dönemezdim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...