02 Kasım 2016 10:54

Hastane yönetimi göz polikliniğini kendine oda yaptı

SES Kayseri Şubesi, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan hukuksuzluklara karşı basın açıklaması düzenledi.

Paylaş

SES Kayseri Şubesi Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan sorunlara ilişkin Başhekimlik binası önünde basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasını SES Kayseri Şube Başkanı Orhan Karakaya yaptı. Hastanede yaşanan hukuksuzluklar ve OHAL uygulamaları hakkında konuşan Karakaya, “Hastanemizde göz tedavisi, muayenesi 2. Blok 1.kattaydı. 5-6 ay önce göz polikliniği 4.blok bodrum kata taşındı. Niye biliyor musunuz? Hastane yönetimine yeni makam odası yapmak için. Yani hastane yönetiminin daha ferah, daha geniş odalarda oturması için... Hastalara bodrum katı reva görüldü. Göz polikliniğinde çalışan personel bodrum katta havasız, adım atılacak yerin olmadığı koşullarda hizmet sunmaya çalışıyor” dedi.

Göz polikliniğinde bulunan milyonlarca lira değerindeki cihazların da tehlikeye atıldığını söyleyen Karakaya, “Eski bina olduğu için bodrum katın su gideri yok. Yani borular patladığında, fazla yağmur yağdığında bodrum katın su baskınına maruz kalma riski var” açıklamasında bulundu.

Kayseri’de yapılmakta olan kampüs hastaneye de tepki gösteren SES Kayseri Şube Başkanı, “Hastanemizin 2017 yılında yeni yerine taşınacağı söyleniyor. Ama buna rağmen her gün hastanemizin bir yeri yıkılıyor, bir yerine tadilat yapılıyor. Milyarlar harcanarak yeni makam odaları, yeni ek binalar yapılıyor” dedi.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetiminin çalışanlar arasında ayrımcılık yaptığını da dile getiren Karakaya, hastane yönetiminin kendine yakın sendika ve sendika yöneticilerini kayırdığını dile getirdi ve “Gece demeden, bayram demeden hastanede nöbet tutan hemşirenin, sağlık memurunun suçu günahı nedir?” diye sordu.

Darbe girişimi sonrası hayata geçirilen OHAL uygulamalarına da değinen Karakaya, “Bu işin siyasi ayağı kimler, önce tepeden başlanması, bunların ortaya çıkarılması gerekir. Buradan tekrar söyleyelim; biz gerçek darbecilerin bulunmasını, yargılanmasını ve cezalandırılmasını istiyoruz. Bu nedenlerle demokratik yollarla, adil bir yargılama yapılmalı, suçu ispatlanana kadar herkesin masum olduğu ilkesine uyulmalıdır. OHAL ve KHK ile yapılan uygulamalara son verilmelidir” dedi. (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Onur Yaser Can’ın gözaltı tutanaklarında değişiklik yapılmış

SONRAKİ HABER

Tank konvoyu Silopi yolunda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...