02 Kasım 2016 10:33

Sarıbal: KHK ile bilim olmaz!

CHP PM Üyesi ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, kadro güvencesi elinden alınan öğretim görevlileri ile basın açıklaması yaptı.

Paylaş

CHP PM Üyesi ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, kadro güvencesi elinden alınan öğretim görevlileri ile araştırma görevlilerinin sorunları hakkında mecliste basın açıklaması yaptı.

1 Eylül 2016 Tarihli 674 sayılı KHK ile ÖYP’li araştırma görevlilerinnin  2547 sayılı Kanunun 33/a maddesinden 50/d maddesi kapsamına geçirildiğini hatırlatan Sarıbal, “Böylelikle yaklaşık 15 bin bilim insanının iş güvenceleri, kadroları ellerinden alınmıştır. Yıllardır bizim önerdiğimiz çözümün tam tersi bir uygulama ile karşı karşıya bulunmaktayız. Siyasi iktidar bu sorunu çözmek yerine daha da büyütmeyi, bu ülkenin bilimsel gelişiminin altına dinamit yerleştirmeyi tercih etti. Üstüne üstlük bu uygulama 15 Temmuz darbe girişimi ve OHAL’in yarattığı atmosferden yararlanılarak hayata geçirilmektedir. Bu durum kabul edilemez” dedi. On binlerce insanın iş güvencesini bir gecede ellerinden alındığını ifade eden Sarıbal, “Bunca bilim insanının yetiştirilmesi için harcanan kamu kaynaklarının israfına, ülkemize yıllarca hizmet etmesi beklenen akademisyenlerin bilim dünyası dışına itilmelerine ve beyin göçüne yol açan bu karmaşa bir an önce son bulmalıdır. Bilim dünyasına 674 sayılı KHK ile getirilen bu adaletsizliğin çözümü için;  kamu görevlisi olarak istihdam edilmiş olan araştırma görevlilerini güvencesiz çalışmaya mahkûm eden 674 sayılı KHK derhal yürürlükten kaldırılmalıdır!” diye seslendi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

‘TUS sonuçları ne zaman açıklanacak?’

SONRAKİ HABER

Martıların dansı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...