02 Kasım 2016 10:11

Genel-İş’ten kayyım tepkisi

Genel-İş Sendikası Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın tutuklanması ile kayyım atamalarına tepki gösterdi: Hukuksuz yargılamalardan endişeliyiz.

Paylaş

Belediyelerde örgütlü DİSK/Genel-İş Sendikası, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın tutuklanması ve belediyeye kayyım görevlendirilmesine tepki gösterdi. Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, “Hukuksuz yargılamalardan endişeliyiz” denildi.

‘HALK İRADESİNİN GASBINA KARŞIYIZ’

Belediyelere seçilmişler yerine hükümet temsilcisini görevlendirmenin, belediyelerde çalışan işçilerin sendikal örgütlülüğünü, işini ve çalışmasını hedef almak anlamına geldiği belirtilen açıklamada, “Darbelere nasıl karşı olduysak, işçilerin emeğini, iş güvencesini hedef alan halk iradesini gasbeden her türlü antidemokratik uygulamalara da karşı olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz” denildi.

Açıklamada Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın tutuklanması da “Türkiye’nin yüz yıla aşkın süredir uygulanan yerel yönetim geleneğini tersine çeviren bir uygulama olarak belediye başkanlarının, başkan vekillerinin, meclis üyelerinin görevden alınarak yerlerine yerel demokrasi ilkelerine aykırı olarak hükümet temsilcisi atanmasından ve olağanüstü hal uygulamalarının olağanüstü hukuksuzluklar halini almasından endişe duyuyoruz” ifadeleriyle değerlendirildi.

'HERKES İÇİN ADALET İSTİYORUZ'

Hükümete evrensel insan hakları, demokratik hukuk ilkeleri ve Türkiye’nin imzalamış olduğu uluslararası anlaşmalar ve sözleşmelere oyna çağrısı yapan Genel-İş, “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanlarının bir an önce görevlerine dönmeleri, halkın hizmet alması ve işçilerin görevlerini yapmasının önünde bir engel olmaması demokratik kamuoyunun beklentisidir. Belediyelerde çalışan işçilere ve sendikamızın üyelerine yönelik, işten çıkarma başta olmak üzere, baskı, tehdit, mobbing gibi uygulamalara asla yeltenilmemelidir. İşçilerin işine ve örgütlülüğüne yönelik her türlü girişimin karşısında sessiz kalmayacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Herkes için demokrasi, herkes için hukuk, herkes için adalet istiyoruz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hafriyat ‘terörü’ Meclis gündemine taşındı

SONRAKİ HABER

İÜ'de öğrenciler, ihraç edilen hocalarını uğurladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...