02 Kasım 2016 10:07

Hafriyat ‘terörü’ Meclis gündemine taşındı

CHP'li Adıgüzel, son 1 yılda yalnızca İstanbul’da beşten fazla vatandaşın ölmesine neden olan hafriyat kamyonlarını Meclis gündemine taşıdı.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, son 1 yıl içerisinde yalnızca İstanbul’da beşten fazla vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan hafriyat kamyonlarını Meclis gündemine taşıdı. Adıgüzel, “Hafriyat terörünün sorumlusu, kentsel dönüşümü siyasi ve ekonomik bir rant kapısı olarak gören AKP iktidarıdır. ‘Rant olmadan hayat olmaz’ şeklinde yaptıkları açıklamalar ile denetimsizliğe, imtiyazlara ve hukuksuzluğa alkış tutan hükümet yetkilileri olduğu müddetçe ne yazık ki bu ölümler de devam edecektir” diye konuştu.

Adıgüzel, TBMM Başkanlığına sunduğu önergede, İstanbul’da devam eden kentsel dönüşüm ve yenileme projelerine ilişkin denetimsizlik, imtiyaz ve siyasi rant iddiaları ile birlikte hafriyat kamyonlarının neden olduğu ölümlerdeki ihmallerin tespiti için Meclis araştırması açılmasını istedi.

Adıgüzel, kentsel dönüşümün yoğun olarak yaşandığı birçok ilçede mahallelerin şantiyeye dönüştürülerek ölümlere davetiye çıkarıldığını belirtti.

‘ÖLÜMLER KAZA DİYE GEÇİŞTİRİLEMEZ’

“Kamyon şoförlerinin dışında, bu ölümlerin sorumluları gerekli denetimleri yapmayan Büyükşehir Belediyesi ile kazaları önleyecek gerekli yasal düzenlemeleri ve denetimleri yapmayan siyasi iktidardır” diye konuşan Adıgüzel, hafriyat kamyonlarının şehir içi ulaşım konusunda düzenlemelere ihtiyaç olduğunu belirtti.

‘BAKAN’IN VİCDANI SIZLAMADI MI?’

Adıgüzel geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yapılan “Rant olmadan hayat olmaz” şeklindeki açıklamalara da değindi. Adıgüzel,  “Daha hayatlarının baharındaki gençleri hayallerinden koparan, sizin hayatla özdeşleştirdiğiniz rant hırsınızdır” dedi.

ÖZGE KANDEMİR DE HAFRİYAT KAMYONU KURBANI

Kayseri Erciyes Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 3’üncü sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Özge Kandemir de 7 Ekim’de gittiği İstanbul’da hafriyat kamyonu kurbanı olarak yaşamını yitirmişti. Gazetemiz Muhabiri Sultan Özer’in yeğeni Özge Kandemir, annesinin “Yollar güvenli değil, uçakla git” demesi üzerine 7 Ekim günü sabah uçakla İstanbul’a gitmiş; Kadıköy Caferağa Mahallesi’ndeki Tuğlacı Emin Bey Sokağı girişinde kaldırımda arkadaşları ile sohbet ederken, inşaat malzemesi yüklü  hafriyat kamyonunun altında kalarak yaşamını yitirmişti.

Hızla ara sokağa dar bir manevra ile giriş yaparak genç kızın ölümüne yol açan Kamyon Sürücüsü Aydın Y. ise yüzde 100 kusurlu olmasına rağmen, “adli kontrol uygulamasıyla” serbest bırakıldı.

Son 1 yıl içerisinde yalnızca Kadıköy ilçesinde 5 vatandaş hayatını kaybetti. Minibüs Yolunda Hüseyin Özbudak, Yoğurtçu Parkı’nda İdil Dere, Suadiye’de Ayşe Altın, Moda’da Özge Kandemir, Erenköy’de ise Mehmet Demirkaya hafriyat kamyonunun altında kalarak can verdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Döllük-Güllüce Sulama Projesi’nde bor şüphesi!

SONRAKİ HABER

Genel-İş’ten kayyım tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...