02 Kasım 2016 08:43

'FETÖ' soruşturmalarından sorumlu bilirkişi ByLock'çu çıktı!

'FETÖ' soruşturmalarından sorumlu olan bilirkişi ve müfettiş yardımcısı İ.S.E.’nin, ‘kırmızı ByLock’ listesinde yer aldığı ortaya çıktı.

Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında 'FETÖ' soruşturmalarından sorumlu olan bilirkişi ve müfettiş yardımcısı İ.S.E.’nin, ‘kırmızı ByLock’ listesinde yer aldığı ortaya çıktı. Habertürk'ten Elif Çülük'ün haberine göre, İ.S.E.’nin daha önce de devletin kritik birimlerinde çalıştığı öğrenildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ankara Başsavcılığı’nın talimatıyla Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı’na 'FETÖ' operasyonu düzenledi. Operasyonda 2 müfettiş yardımcısı, eski STV muhabiri ve komiser yardımcısının da olduğu 21 kişi gözaltına alındı. Sanayi Bakanlığı’nda Gülen Cemaati mensubu oldukları iddia edilen 4 memurun ise firari olduğu ortaya çıktı.

15 kişinin şifreli mesajlaşma sistemi ‘ByLock’u kullandığı öne sürüldü. Gözaltına alınanların emniyetteki ifadelerinde, “Suçlamaları kabul etmiyoruz, ByLock programını indirmedik, nasıl kullanıldığını bilmiyoruz” dediği belirtildi. Gözaltına alınanlardan 6 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Polis, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda 'FETÖ' soruşturmalarından sorumlu bilirkişi ve müfettiş yardımcısı olan İ.S.E.’nin ‘kırmızı ByLock listesi’nde yer aldığını tespit etti.

Müfettiş yardımcısı olan İ.S.E.’nin, bir dönem de Küçük ve Ortak Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nda (KOSGEB) 'FETÖ' soruşturmalarını yürüttüğü öğrenildi. İ.S.E.’nin, daha önce de devletin bazı kritik birimlerinde görev yaptığı kaydedildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Balbay Cumhuriyet soruşturmasının tanığı oldu!

SONRAKİ HABER

Rus Ekonomi Bakanlığı: Yasağın kaldırılması talimatı gelmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...