02 Kasım 2016 07:30

İkitelli'de eğitim paneli: Bilim yok, gericileştirme var

İktidarın eğitim politikaları eğitim emekçilerinin katıldığı halk toplantısında konuşuldu.

Paylaş

İstanbul İkitelli’de eğitim alanındaki gerici politikalara ilişkin panel düzenlendi. İkitelli Dayanışması tarafından önceki gün Tokat’ın Alan Köyü Derneği’nde düzenlenen panele Eğitim Sen üyesi eğitimciler konuşmacı olarak katıldı.

Burada ilk sözü alan eğitimci Sercan Karaaslan, 4+4+4 eğitim modelinin yarattığı tahribatı şöyle anlattı: “4+4+4 sisteminde çok sayıda çocuk işçi oldu. Bunun 126 tanesi iş kazalarına kurban gitti. Çok sayıda kız çocuğu okula gönderilmedi ve çocuk gelinler olarak hayata dahil edildi.” Eğitimde hayata geçirilen politikalarla “Dindar ve kindar nesiller” yaratılmak istendiğini söyleyen Karaaslan, 15 Temmuz sonrasında çok sayıda öğretmen ve akademisyenin açığa alındığını, öğrencilerin sayısı arttırılan imam hatiplere mecbur bırakıldığını ifade etti.

‘YENİ ÖĞRETMENLER SÖZLEŞMELİ ÇALIŞACAK’
Daha sonra söz alan eğitimci Vayiz Adıgüzel de, eğitimcilerin KHK’lerle açığa alınması ve ihraç edilmesine tepki göstererek konuşmasına başladı ve şöyle dedi: “Hepimizin evi ailesi var, borçları var. Ancak önemli olan bizim işsiz kalmamız değil. Bizim karanlık günlere doğru gidiyor olmamız hep birlikte. Gün birlik olma günüdür” dedi.

Eğitimin bugün geldiği noktanın özelleştirme olduğunu vurgulayan Adıgüzel, “Hepimiz özel okullara mahkum bırakılıyoruz. Çünkü alternatiflerimizi ortadan kaldırıyorlar. Hükümet bu gün göreve aldığı öğretmenlere ‘sendikalı olmayın’ diyor. Biz görevden alındığımızda gelen yeni öğretmenler 5 yıl sözleşmeli çalışacak” diye konuştu.

“Bizi bekleyen tehlike nedir?” diye soran Adıgüzel, şöyle devam etti: “Kendine biat eden nesiller yaratmak. Bütün özgürlükleri, bilimsellikleri ortadan kaldırıp gerici toplumlar yaratmak isteniyor. Neden eğitim? Eğitim nedir? Bir yaşamı öğrenmektir. Evrensel değerlere bağlı insanlar yetiştirmektir. Peki bugün öyle midir? Elbette böyle değildir.” (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Grand Pera ‘Emek’i tekeline almak istiyor

SONRAKİ HABER

Elazığ'da DBP ve HDP'li 10 kişi gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...