02 Kasım 2016 07:07

Zeynep Altıok Akatlı: Teslim olmayız!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı, Cumhuriyet Gazetesi’ne dönük operasyonlara ilişkin açıklama yaptı.

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı Cumhuriyet Gazetesi yönetici ve yazarlarının gözaltına alınmasını yazılı açıklamayla değerlendirdi.

Açıklamaya “Her yeni güne yeni bir baskı, zorbalık, hukuksuzlukla uyanıyoruz” hatırlatmasıyla başlayan Akatlı, “Gazeteler basılıyor, dergiler kapatılıyor, TV’ler yasaklanıyor. Halkın haber alma hürriyetinden de öte, en başta gazetecilerin temel insan hakları ayaklar altına alınıyor” dedi.

Akatlı, Cumhuriyet’e dönük gözaltı operasyonunu da “FETÖ’ye methiyeler düzen, sıra sıra dizilip baş okşatanlar kuruluşundan bugüne kadar bütün laik Cumhuriyet karşıtı odakların tam karşısında yer almış, özgür, bağımsız, hiçbir sermaye grubu veya çıkar odağından nemalanmamış, Cumhuriyet değerleri için verdiği kavga uğruna yazarları öldürülmüş, binası bombalanmış, genel yayın yönetmenlerinden muhabirilerine kadar tüm çalışanların binlerce yılla yargılanmış Cumhuriyet Gazetesi’nin basılması için talimat veriyor, yazarlarını birbiriyle yan yana gelmesi mümkün olmayan FETÖ ve PKK ile irtibatlı göstererek gözaltına alıyor” ifadeleriyle değerlendirdi.

“15 Temmuz gecesi ülkemiz kanlı bir darbenin eşiğinden döndü. O gün darbeciler başarılı olsaydı bugün ne olacaktı?” diye soran CHP Genel Başkan Yardımcısı, gazetelerin basılacağını, cezaevilerinde insanlara işkence yapılacağını, binlerce muhalifin işinden olacağını dile getirdi. Akat açıklamasının devamında, “Peki soruyoruz şimdi; bugünün ne farkı var? Darbe hukuku ortadan kaldıracaktı. Peki bugün hukuk bağımsız ve adil mi? Hukuk işliyor mu? İnsan hakları ve özgürlükler korunuyor mu?” sorusunu yöneltti.

Açıklamada Türkiye’nin 2016 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’nde 180 ülke arasında 151. sırada yer aldığı, cezaevlerinde 105 gazeteci bulunduğu, darbe girişimi sonrası 170 gazete, dergi, tv, radyo ve ajansın kapatıldığı, 777 gazetecinin sürekli ve sarı basın kartının iptal edildiği, 2 bin 500 gazetecinin işsiz kaldığı ve basın üzerindeki sansür-baskıların arttığı hatırlatıldı.

Gazetecilerin Meclis kürsülerinden, Bakanlar Kurulu sıralarından, canlı yayın ekranlarından terörist ilan edilmesinden kaygılı olduğunu ifade eden Akatlı, “Ama asla teslim olmayız! Başta Cumhuriyet Gazetesi’nin yöneticileri ve yazarları olmak üzere baskıya ve zorbalığa maruz kalan tüm yurttaşlarımızın yanında olacağız, bu karanlık gidişi birlikte mücadeleyle durduracağız. Ne darbecilere, ne de diktatörlük heveslilerine geçit vermeyeceyiz” açıklamasında bulundu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Norveç petrol sektöründe 40 bin kişi işini kaybetti

SONRAKİ HABER

Şentop: İdam için değişikliği yaparız, Avrupalılar düşünsün

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...