02 Kasım 2016 06:00

Antalya'da OHAL'in en kitlesel eylemi

KHK’lerle kapatılan, yazarları gözaltına alınan ve tutuklanan basın kuruşlarına yönelik saldırılar Antalya’da protesto edildi.

Paylaş

Mahir DOĞAN
Antalya

KHK’lerle kapatılan, yazarları gözaltına alınan ve tutuklanan  basın kuruşlarına yönelik saldırılar Antalya’da protesto edildi.

Çağdaş Gazeteciler Cemiyeti Akdeniz Şubesinin yaptığı çağrıyla Cumhuriyet meydanında toplanan siyasi parti, dernek, sendikalar ve Cumhuriyet gazetesi okuyucuları, muhalif basına sahip çıktı. Alanda Cumhuriyet gazetesi, Evrensel gazetesi, Evrensel Kültür Dergisi, Tîroj ve Özgürlük Dünyası taşıyan kitle sık sık “Özgür basın susturulamaz, Faşizme karşı omuz omuza ve OHAL derhal kaldırılsın” sloganları attı.

Çağdaş Gazeteciler Cemiyeti Akdeniz Şube Başkanı Mustafa Sözen, Türkiye’nin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tarihi bir eşikten geçtiğini belirterek, “Bu eşik, yaşam hakkından sosyal haklara kadar evrensel değerlerin yok edildiği; insansız bir toplumu, yani faşizmi hâkim kılma eşiğidir. Bunun en net göstergesi, basını yönelik her gün artarak devam eden baskı ve ‘yok etme’ politikalarıdır” dedi.

Bu eylemin OHAL ilanından bu yana kentte yapılan en kitlesel eylem olması dikkat çekti.

ÖNCEKİ HABER

Didim'de 'Birliği güçlendirmeliyiz' çağrısı

SONRAKİ HABER

'Vize serbestisi 2018'e sarkar'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...