02 Kasım 2016 05:46

Didim'de 'Birliği güçlendirmeliyiz' çağrısı

Didim'de önce açığa sonra gözaltına alınan Eğitim Sen üyeleri ve görevinden ihraç edilen SES Temsilcisi Bülent Akın süreçle ilgili bilgi verdi.

Paylaş

Aydın'ın Didim ilçesinde önce açığa sonra gözaltına alınan Eğitim Sen üyeleri ve görevinden ihraç edilen SES Temsilcisi Bülent Akın, CHP Kadın Kollarının haftalık toplantısına katılarak yaşadıkları süreçle ilgili bilgi verdi.

CHP İlçe Başkanı Gökmen Karataş, açığa alınan ve ihraç edilen kamu emekçilerinin maruz bırakıldıkları hukuksuz uygulamaları bizzat kendilerinin anlatması için davet ettiklerini belirterek “Yapılan saldırılar ve yaratılan baskı ortamı ile Cumhuriyet'i yok etme hedefleniyor. Bunlara karşı topyekün mücadele etmemiz gerekiyor. Didim bir barış kentidir. Öyle de kalması için demokrasi bileşenleri ile birlikte üzerimize düşenin gereğini yerine getireceğiz” şeklinde konuştu.

Önce açığa sonra gözaltına alınan öğretmenlerden Eğitim Sen Temsilcilik Kurulu Başkanı Turgay Elçi, yapılan uygulamaların haksız, hukuksuz, keyfi uygulamalar olduğunu belirtti. İşlerinden edilen 40 bin kamu emekçisi ile birlikte kendilerine ve ailelerine büyük bir mağduriyet yaşatıldığına dikkat çekti.

Didim’de son zamanlarda artan hukuksuz uygulamalara da değinen Elçi, basın açıklaması yapılacak diye çevre ilçelerden TOMA ve polis gücü getirilerek tüm yolların kesildiğini, en demokratik haklarını kullanan yurttaşların Kaymakamlık ve Emniyet Müdürlüğü tarafından provoke edilmeye, olayın terörize edilmeye çalışıldığını hatırlattı. Elçi, “Birçoğunuz da oradaydınız, kendiniz yaşadınız” dedi.

Kendilerine gözaltında yöneltilen suçlamaları açıklayan Elçi, “Gördüğünüz gibi ortada bir suç yok. Suç ve suçlu yaratılmaya çalışılan keyfi, hukuksuz uygulamalar var. Tüm toplumu susturmak ve sindirmek hedefleniyor. Biz yıllardır Didim halkıyla birlikte sokaktaydık. Ne söylediysek birlikte söyledik. Şu an yapılması gereken, bir arada durmaktır” dedi.

CHP Kadın Kolları üyeleri birlikte durmaya devam edeceklerini, birliği çoğaltmak ve güçlendirmek için çaba sarf edeceklerini belirttiler. (Aydın/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Didim'de basın özgürlüğü için gazete okudular

SONRAKİ HABER

Antalya'da OHAL'in en kitlesel eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...