02 Kasım 2016 05:40

Didim'de basın özgürlüğü için gazete okudular

Aydın'da Didim CHP İlçe Örgütü, Cumhuriyet gazetesi yazarlarının tutuklanmasını, basına baskıları Cumhuriyet Meydanında proteso etti.

Paylaş

Aydın'da Didim CHP İlçe Örgütü, Cumhuriyet gazetesi yazarlarının tutuklanmasını, basına baskıları Cumhuriyet Meydanında proteso etti.

Demokrasi platformunun da destek verdiği eylemde, “O halde susmuyoruz Cumhuriyet okuyoruz” pankartı arkasında bir araya gelindi.

Burada konuşan CHP İlçe Başkanı Gökmen Karataş, “Cumhuriyet gazetesi yazarlarının hukuksuzca gözaltına alınmalarını protesto ediyoruz. Özgür basın üzerindeki baskıları protesto ediyoruz. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Bülent Tezcan’a yapılan saldırıyı protesto ediyoruz. Seçilmiş Belediye Başkanlarının tutuklanmasını protesto ediyoruz. KHK’lerle insanların görevden alınmalarını, ihraç edilmelerini protesto ediyoruz” diyerek eylemin amacını açıkladı.

Ellerinde Cumhuriyet, BirGün ve Evrensel gazeteleri bulunan CHP üyeleri ve platform temsilcileri, daha sonra meydan basamaklarına oturarak gazetelerini okudu. (Aydın/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bursa'da 'Cumhuriyet' protestosu: Geri durmayacağız

SONRAKİ HABER

Didim'de 'Birliği güçlendirmeliyiz' çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...