02 Kasım 2016 03:50

TRT'de AP başkanına 'Çocuk tecavüzcüsü' iması

TRT'de, Türkiye'de basına yönelik baskıları eleştiren Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz’a 'çocuk tecavüzcüsü' imasında bulunuldu.

Paylaş

TRT’de Hasan Kurtulmuş’un sunduğu ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut’un konuk olduğu programda Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz’a 'çocuk tecavüzcüsü' imasında bulunuldu.

Programda Schulz'un Türkiye'deki basın özgürlüğü eleştirilerine değinen Yiğit Bulut, "Avrupa'da basın özgürlüğü mü var Martin Schulz. Çok mu özgür basın? O zaman sen bana herhangi bir Avrupa Birliği ülkesinde son 50 yılda Papaz okullarında taciz edilen erkek çocuklarla ilgili bir yazı dizisi yayınlat. Vatikan'a kadar uzanan o zinciri bana bir deşifre et bakalım" dedi. Bunun üzerine Kurtulmuş "Onun da adı geçebilir. O yüzden yaptıramaz” cevabını verdi.

SCHULZ NE DEMİŞTİ?

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Cumhuriyet gazetesi ve çalışanlarına yönelik düzenlenen operasyonun siyasi amaçlarla yapılmış olabileceğini belirterek Türkiye'nin kendi kırmızı çizgisini aştığını ifade etmişti. Bunun üzerine Başbakan Binali Yıldırım, "Kardeşim biz senin kırmızı çizgine bakmayız, senin kırmızı çizginin üzerine bir de biz çizeriz. Bizim kırmızı çizgimizi millet belirler" yanıtını vermişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Irak: Ankara'yla savaş istemiyoruz ama buna hazırız

SONRAKİ HABER

Spurs’u Jazz durdurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa