01 Kasım 2016 18:14

Kocaeli'de Cumhuriyet'in okunmasına dahi izin verilmedi

CHP Kocaeli İl Başkanlığı, Cumhuriyet Gazetesi'ne dönük saldırıları protesto için sokakta gazete okumak istedi ancak polis izin vermedi.

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanlığı, Cumhuriyet Gazetesi'ne dönük saldırıları protesto etmek istedi. Ancak CHP'nin yapmak istediği açıklama, İzmit Kaymakamlığı tarafından yasaklandı. Gün boyu Kaymakam ile görüşen CHP'li yöneticiler, izin alamayınca açıklamayı il binasında yapmak zorunda kaldı.

CHP Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Erinç'in okuduğu basın açıklaması sonrası il binası önünde bekleyen kalabalıkla birlikte Cumhuriyet Gazetesi okunmak istendi. Burada kısa bir süre gazete okuyan CHP üyelerine polis dağılmamaları takdirde müdahale edeceklerini söyledi. Çevik kuvvet ekiplerinin de konuşlandırıldığı alanda gazetelerin okunmasına izin vermeyen polis, kitlenin il binasına çıkmasını istedi. Kaymakamlığın il binası önüne dahi izin vermediğini belirten polis, vatandaşın slogan atmasına da müdahale ederek susturmak istedi.

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ 

CHP yöneticilerinin, il binasına çıkmalarını istemesine "Faşizme karşı omuz omuza" ve "Özgür basın susturulamaz" sloganları atarak cevap veren kitle, yukarı çıkmak istemedi. Bir süre CHP il binası önünde bekleyenler daha sonra alandan ayrıldı. Gazete okuma etkinliğine EMEP, ÖDP, SYKP ve Halkevleri üyeleri de destek verdi.

YASAK ÜSTÜNE YASAK

Öte yandan, İzmit Kaymakamlığı, internet sitesinde yaptığı açıklamayla Kasım ayı içerisinde bazı etkinlikler hariç tüm toplantı, eylem, yürüyüş ve basın açıklamalarının yasaklandığını duyurdu.

Zaten OHAL'in ilanından bu yana bütün eylem, etkinlik ve açık alanda yapılmak istenen bütün basın açıklamalarının yasak olduğu Kocaeli'de, Kaymakamlığın böyle bir açıklamada bulunması dikkat çekti.

İzmit Kaymakamlığı'nın yapmış olduğu açıklama şöyle: "01-30 Kasım 2016 tarihleri arasında; 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programları, 24 Kasım Öğretmenler Günü Programı ve benzeri programlar hariç, İzmit İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İzmit İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde toplantı, gösteri yürüyüşü, miting, basın açıklaması ve benzeri etkinlikler yasaklanmıştır. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Homofobiyi futboldan tamamen şutlama zamanı

SONRAKİ HABER

Beşiktaş, Şampiyonlar Liginde Napoli ile 1-1 berabere kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...