01 Kasım 2016 15:59

Cumhuriyet'in Ankara bürosu önündeki eyleme polis engeli

TGS’nin Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyona tepki göstermek için gazetenin Ankara bürosu önündeki basın açıklaması polis engeliyle karşılaştı.

Paylaş

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Ankara Şubesi, Cumhuriyet gazetesine yönelik gözaltı operasyonuna tepki gösterdi. Cumhuriyet gazetesi Ankara bürosu önünde yapılan basın açıklamasına gazetecilerin yanı sıra CHP ve HDP milletvekilleri, Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, HDP Ankara İl Eş Başkanı Birsen Kaya, Halkevleri ve CHP'liler de katıldı.

Sık sık “Özgür basın susturulamaz” sloganlarının atıldığı basın açıklaması sırasında kitle kaldırıma sığmayınca yola çıkmak zorunda kaldı. Ancak polis kısa süre de olsa trafiğin kapatılmayacağını söyledi ve açıklamayı engellemeye çalıştı.
Ardından gazete önüne gelen çevik kuvvet polisleri trafiği kapatarak basın açıklamasında yer alanlar ile açıklamayı izleyen basın emekçilerinin arasında girdi. Bir süre yaşanan gerginliğin ardından açıklama yapılabildi. 

'TESLİM OLMAYIZ'

TGS Ankara Şube Başkanı Sinan Tartanoğlu, Türkiye tarihinin basına yönelik en büyük baskı ve sindirme operasyonları ile karşı karşıya kalındığını ifade etti. KHK'ler ile halkın haber alma hakkının engellendiğini belirten  Tartanoğlu, yayın organlarının kapatılma kararlarıyla Saray'ın güçlendirildiğini söyledi. Tartanoğlu, “Biz de gazeteciler olarak diyoruz ki; Teslim olmayız” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Baydemir kapatılan TV’leri sordu: RTÜK raporu ne oldu?

SONRAKİ HABER

Ankara Ticaret Odası’na kayyım atandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...