01 Kasım 2016 15:52

Baydemir kapatılan TV’leri sordu: RTÜK raporu ne oldu?

HDP Milletvekili Osman Baydemir, KHK’lerle kapatılan basın organlarını meclis gündemine taşıdı.

Paylaş

HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir, kapatılan yayın organlarına ilişkin Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi hazırladı. Meclis Başkanlığı’na iletilen önergede aralarında Hayatın Sesi’nin de bulunduğu hakkında kapatma kararı verilen radyo ve televizyon kanallarıyla ilgili RTÜK’ten gelmesi beklenen raporu sordu.

Baydemir, Kurtulmuş’a “RTÜK zaten hem kapatılan hem de diğer tüm radyo ve televizyonların denetimini Anayasa, yasa ve yönetmeliklere göre yapmaktadır. Dolayısıyla Bakanlığınız bünyesinde radyo ve televizyonlara yönelik yargı kararı olmaksızın alınan kararların yetki gaspı ve hukuka aykırı olduğunu düşünüyor musunuz?” sorusunu yöneltti.

Baydemir’in Kurtulmuş’un yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde yer alan sorular şöyle sıralandı:

- Yaptığınız açıklamaya göre RTÜK’ten istenen rapor Bakanlığınız bünyesinde kurulduğu belirtilen komisyona ulaşmış mıdır?

- Rapor komisyona ulaşmış ise radyo ve televizyonlarla ilgili değerlendirme sonuçları nedir?

- Değerlendirme sonuçları doğrultusunda radyo ve televizyonların yeniden açılması ile ilgili bir çalışma başlatılmış mıdır?

- Bakanlığınız bünyesindeki komisyon kimlerden oluşmaktadır? Komisyon için aranan hangi özelliklere sahiptir?

- Anayasal bir kuruluş olan RTÜK’ün mevcut düzenleyici ve denetleyici özelliğine rağmen bu komisyonun kuruluşu ve faaliyeti anayasal düzene uygun olduğunu düşünüyor musunuz?

- RTÜK zaten hem kapatılan hem de diğer tüm radyo ve televizyonların denetimini Anayasa, yasa ve yönetmeliklere göre yapmaktadır. Dolayısıyla Bakanlığınız bünyesinde radyo ve televizyonlara yönelik yargı kararı olmaksızın alınan kararların yetki gaspı ve hukuka aykırı olduğunu düşünüyor musunuz? (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP: Kayyım darbesi, halk iradesinin gasbedilmesidir

SONRAKİ HABER

Cumhuriyet'in Ankara bürosu önündeki eyleme polis engeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...