01 Kasım 2016 13:54

GMİS: 15 Temmuz sonrası özelleştirme söylemi değişti

GMİS Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısının gündemi özelleştirme karşıtı mücadele ve işçi alımı oldu.

Paylaş

GMİS Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, Zonguldak’ta genel merkez yöneticileri ve şube başkan ve yöneticilerinin katılımıyla yapıldı.

Toplu iş sözleşmeleri hazırlık çalışmaları, madenlerin özelleştirilmesi planı ve sendikal çalışmalar ile genel gündemin ele alındığı toplantının açılışında konuşan GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, TTK’da FETÖ adı altında sürdürülen operasyonlarda 35 kişinin görevden alınmasına tepki gösterdi. Demirci, “Ne yazık ki hukuki anlamda savunmalar yapılamıyor. Doğrudan ve dolaylı olarak muhalefet sindiriliyor” dedi.

Madenlerin özelleştirilmesine de değinen Demirci, bu konuda TTK'nın hedef haline getirildiğini söyledi.  15 Temmuz öncesi yaptıkları özelleştirme karşıtı eylemlerle güçlerini gösterdiklerini hatırlatan Demirci, “15 Temmuz sonrası özelleştirme söylemi değişti. Milletvekilleri, TTK yönetimi, Bakanlık yetkilileri sendikanın istemediği hiçbir adımı atmayacaklarını açıkladı. Ancak bizim bekleyecek durumumuz yok. Emeklilikler devam ediyor. İşçi sayısı azaldıkça iş yerlerinde sorunlar artıyor. İş güvenliği riski artıyor. Toplu işçi alımı için şartları zorluyoruz. Türk-İş'i de devreye sokarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Cumhurbaşkanı ile görüşmeye çalışıyoruz. Sınırları zorlamaya devam ediyoruz” açıklamasında bulundu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakırlılar: İrademe dokunma, kayyımı tanımayız

SONRAKİ HABER

İncirlik Üssü'nde 'greve hayır' kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...