01 Kasım 2016 13:33

DİSK Güvenlik-Sen’den üyelerinin gözaltına alınmasına tepki

İzmir'de 'FETÖ'ye yönelik operasyonda DİSK Güvenlik-Sen üyesi üç kişinin de gözaltına alınmasına sendikadan tepki geldi.

Paylaş

İzmir'de ‘FETÖ’ye yönelik operasyonlarda çok sayıda özel güvenlikçi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında DİSK Güvenlik-Sen üyeleri Deniz Eker, Ahmet Uslu ve Zülfikar Ali Kaç da bulunuyor.

Üyelerinin gözaltına alınmasını protesto eden DİSK Güvenlik-Sen basın toplantısı düzenledi. Şube binasında gerçekleşen toplantıya çok sayıda özel güvenlik çalışanı, Genel İş ve Tüm Bel Sen üyeleri de katıldı.

Açıklamayı yapan DİSK Güvenlik-Sen Genel Başkanı Serdar Aslan, OHAL KHK'ları ve 'FETÖ' operasyonları emekçilere yönelik baskıların daha da yoğunlaştığını belirtti. Aslan 'çamur at, izi kalsın' mantığı ile yürütülen operasyonlarda hiçbir üyelerine bedel ödettirmeyeceklerini ifade etti.

FETÖ'ye karşı yıllardır emek ve demokrasi mücadelesi veren DİSK üyelerinin bu yapıyla ilişkilendirilmesinin aklın ve mantığın son noktası olduğunu belirten Aslan, suçlamaların kendi suçlarını örtmek amacıyla yapıldığını dile getirdi. Hiçbir üyelerinin bu tür haksızlıklar karşısında yalnız bırakmayacaklarını belirten Aslan “Arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalı, OHAL adı altında tüm emekçi ve işçi arkadaşlarımıza yönelik baskılar da son bulmalı” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Avrupa neden ‘üç maymun’u oynuyor?

SONRAKİ HABER

Toprak altında kalan işçi güçlükle yaralı kurtarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...