01 Kasım 2016 13:13

Kahraman Kardeşler Bakırköy’de

Metin ve Kemal Kahraman kardeşler, 5 Kasım’da Bakırköy Belediyesi’ne bağlı Leyla Gencer Opera Sanat Merkezi’nde müzikseverlerle buluşacak.

Paylaş

Yurt içi ve yurt dışında birçok konser veren ve çok sayıda albüm, film müziği, belgesel projelerinde yer alan Kahraman kardeşler, Deniz Koydum Adını, Meyman, Dewrano, Xece gibi sevilen şarkılarının yanı sıra, tematik albüm repertuarlarıyla da, 20 yıllık bir müzik hayatını geride bıraktı. Kahraman kardeşler bu kez Dersim’in ağıtları çalışmasını müzikseverlere sunacak. Kahraman kardeşler, uzun zamandır üzerinde çalıştıkları ve Maviş Güneşer‘in solist olarak yer aldığı, Dersim ağıtlarından oluşan, “Şüaré Dılgırani/ Küskün Ağıtlar“ isimli, yeni bir albümü, önümüzdeki günlerde yayınlamayı planlıyor. Dersim’in siyasi tarihinden kesitleri ağıtlar yoluyla özetleyen bu albümde, Çanakkale Savaşı, Rus Harbi, 1938 katliamı, Kore Savaşı gibi sarsıcı toplumsal gelişmeler karşısında Dersim’in siyasi duruşuna açıklık getiren ağıtlara yer verilmiş.

Metin Kemal Kahraman’a Leyla Gencer Opera Sanat Merkezi’nde saat 21.00’de  gerçekleştirecekleri konserde 2001 yılından itibaren çalıştıkları müzisyen arkadaşları viyolada Umut Kahraman ve  kemanda Ahmet Tirgil eşlik edecek. Kahraman kardeşler, konserde tüm albümlerinde yer  alan eserler seslendirecek. (İstanbul/EVRENSEL - Fotoğraf: Kemal Babur)   

ÖNCEKİ HABER

'Kız-erkek yan yana oturamaz' diyen Müdür açığa alındı

SONRAKİ HABER

Çukurova’da ‘Mizahla izah’ şöleni

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...