01 Kasım 2016 13:07

Alevilerden Bayraklı Belediye Başkanı’na tepki

Alevi Kültür Derneği, belediye başkanının "Göbek attıran, halay çektiren Cemevi görmedim" sözlerine tepki gösterdi.

Paylaş

İzmir Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın Yamanlar Cemevi'ne tahsis edilmiş Can Dost Düğün Salonu ile ilgili "Göbek attıran, halay çektiren Cemevi görmedim" şeklindeki sözlerine Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkezi (AKD) ve mahalle halkından tepki geldi.

AKD yöneticileri ve mahalle halkı, Bayraklı Belediyesi'nin, Yamanlar Cemevi olarak bilinen ve derneğin Karşıyaka Şubesine tahsis edilen Can Dost Düğün Salonu’na yönelik yıkım kararının engellenmesini istemişti. Bunun üzerine 24 Ekim tarihinde Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın basına yaptığı "Göbek attıran, halay çektiren Cemevi görmedim" açıklamasına karşı AKD ve mahalle halkı belediye binası önünde basın açıklaması yaptı. "Cemevimizin yaşamsal alanlarından elinizi çekin" yazılı pankart açan mahalle halkı, "İnancıma dokunma", "Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan" yazılı dövizler taşıdı.

AKD Genel Başkanı Doğan Demir yaptığı açıklamada düğün salonun yıkılmaması için gerekli girişimlerde bulunduklarını ama sonuç alamadıklarını söyledi. Düğün salonunun kaçak olduğu şeklinde ifadelerin bulunduğunu belirten Demir, “Burayı yapan belediyedir, kaçaksa belediyenin kaçağıdır.” dedi.

Bayraklı Belediye Başkanı Karabağ'ın yaptığı açıklamayla alevi örgütlerinin yapı ve işleyişlerine dil uzattığını ve alevi toplumunu incitecek söylemlerde bulunduğunu belirten Demir, "Kurumlarımızın nasıl ve ne şekilde yönetileceği kendisinin işi olmadığı gibi haddi de değildir. Alevi örgütlenmeleri ve cemevlerine dil uzatacağına, kendisine görevini hatırlatıyor, şeffaf, katılımcı, demokratik ve her tür usulsüzlük ve rantiyeden arınmış bir belediye başkanı olmaya davet ediyoruz.” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Irak Ordusu Musul’un doğusuna girdi

SONRAKİ HABER

'Kız-erkek yan yana oturamaz' diyen Müdür açığa alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...