01 Kasım 2016 12:52

Irak Ordusu Musul’un doğusuna girdi

Iraklı bir general, ordunun Musul’un doğusunda şehrin eteklerine girdiğini ve operasyon sürerken merkeze doğru ilerlediklerini duyurdu.

Paylaş

AP haber ajansına konuşan generalin açıklaması, Irak Başbakanı Haydar İbadi’nin ordu güçlerinin Musul merkezine doğru ilerlemeye devam ettiği yönündeki açıklamasının ardından geldi. İbadi, Musul’daki IŞİD militanlarına ‘Teslim olun ya da ölün’ çağrısı yaptı.

Kameraların karşısına askeri kıyafetle çıkan İbadi, “Başka seçenek yok. Ya teslim olursunuz ya da ölürsünüz” diye konuştu. 

Irak ordusu, güneyden Musul’a girmeye çalışıyordu. Doğudan ilerleyen Irak özel harekat birliklerinin kent merkezine 1 kilometre uzaklıkta olduğu belirtilmişti.

IŞİD’İN DİRENCİ ARTIYOR

BBC’nin haberine göre Irak ordusuna bağlı birlikler Musul’un doğusunda bazı köyleri ele geçirmiş durumda. Ancak kent merkezini IŞİD’den geri almak için nihai operasyonun ne zaman başlayabileceğine dair bir takvim yok. Şehir merkezine yaklaşıldıkça IŞİD’in direncinin de arttığı ifade ediliyor. 

Haziran 2014’ten bu yana IŞİD kontrolünde olan Musul’a yönelik harekata yaklaşık 50 bin asker, polis, peşmerge ve milis katılıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

EMEP’ten Cumhuriyet’e dayanışma ziyareti

SONRAKİ HABER

Alevilerden Bayraklı Belediye Başkanı’na tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...