21 Mayıs 2012 11:39

Jülide Kural emekçi kadınlarla birlikteydi

Oyuncu Jülide Kural, Emek Partisi Güngören ilçe binasında emekçi kadınlarla bir araya gelerek emekçi kadınlarla tiyatroların özelleştirilmesini konuştu.  Tiyatro sanatçılarının sorunlarını ve tiyatroların sonunun nereye gittiğini ve nereye götürülmek istendiğini anlatan Kural, çözüm için sa

Jülide Kural emekçi kadınlarla birlikteydi
Paylaş

Kadınların tiyatroyla ilgili soruları yanıtlayan Kural, iktidarın tiyatrolarda istediği oyunlar oynanmadığı ve bu oyunlarda eleştrilere maruz kaldığı için tiyatroları ve oyuncuları baskı altına almaya çalıştığını dile getirdi.
Yoğun baskılardan dolayı yapılan toplantılarda sürekli olarak “gidelim, işgal edelim tiyatrolarımızı, açlık grevi yapalım biz sanatçıyız, sanatımız olmadan yaşayamayız” dediğini söyleyen Kural “Arkadaşlarım sürekli ‘sakin ol Jülide’ diyor sakin demekle korkularımızı çoğaltıyoruz. Ve ben aykırılığımla başbaşa kalmış oluyorum” dedi.

Güngören’de yaşayan işçi, öğrenci ve ev kadını kadınların dünyasındaki tiyatro ve sanatı dinleyen Jülide Kural kadınlarla sohbet etti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘HDK dibe atılan güçlü bir tekmedir’

SONRAKİ HABER

Michael Haneke görücüye çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...