01 Kasım 2016 11:46

Cumhuriyet’e dönük saldırı Trabzon'da protesto edildi

Cumhuriyet Gazetesi’ne dönük operasyon Trabzon’da siyasi partiler ve kitle örgütleri tarafından protesto edildi.

Paylaş

Trabzon’da siyasi partiler ve kitle örgütleri Cumhuriyet Gazetesi operasyonunu ve CHP’ye dönük saldırıları protesto etti. Atatürk Alanı'nda bir araya gelen Trabzonlular, ellerinde Cumhuriyet Gazetesi taşıdı. Açıklamanın ardından Atatürk Anıtı önünde, Cumhuriyet Gazetesi okuma eylemi de yapıldı.

Eylemde konuşan CHP Parti Meclisi üyesi İdris Akyüz, “AKP'nin iktidar ortağı FETÖ'nün darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL ile ülkenin içine sokulduğu süreç, KHK'ler, hukuksuz uygulama ve operasyonlar ile tüm muhalifleri sindirme ve susturma sürecine dönüşmüştür. 3 gün içerisinde yaşananlar artık bıçağın kemiğe dayandığını göstermektedir” dedi.

‘İKTİDARIN BAŞKANLIK OPERASYONU’

Hükümetin muhalefet odaklarının direnme zeminlerini ortadan kaldırarak başkanlık rejimini dayatmak istediğini söyleyen Akyüz, “Dün Cemaat ile kol kola Cumhuriyet Gazetesi'ne Ergenekon operasyonu yapanlar, şimdi de 'Cemaatçilik suçlaması' ile operasyon gerçekleştiriyor. Bu çok açıktır ki iktidarın başkanlık operasyonudur. Ülkeyi kaosa sürüklemektir. Gün hep beraber olmanın, omuz omuza vererek memlekete sahip çıkmanın, dayanışmayı büyütmenin günüdür” ifadelerini kullandı. (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Siirt Belediye Meclisi'nde Kışanak ve Anlı protestosu

SONRAKİ HABER

Ekoloji, hayvan ve kent hareketleri: SesimizSusturulamaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...