01 Kasım 2016 11:24

‘İhraçlar sağlık hakkına erişimi de engelliyor’

SES ve ATO, son çıkarılan KHK’yla gerçekleşen ihraçların sağlık hizmetine erişimi engellediğini açıkladı.

Paylaş

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve Ankara Tabip Odası (ATO) son çıkarılan KHK ile sağlık emekçilerinin ihraç edilmesine tepki gösterdi. Yapılan açıklamada 675 Sayılı KHK ile gerçekleşen ihraçların sağlık hizmetine erişimi engellediği, ancak hükümetin bu konuda bir planlama bile yapmadığı ifade edildi.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yapılan eylemde açıklama yapan SES Ankara Şube Eş Başkanı Rona Temelli, son çıkarılan KHK ile sağlık alanında 2774  emekçisinin kamudan ihraç edildiğini söyledi. Açıklamada Türkiye genelinde 12'si Ankara'dan olmak üzere 440 SES üyesinin ihraç edildiği belirtildi. İhraçların, darbe girişimi ile hiçbir ilişkisi olmamasına ve hiçbir yasa dışı örgütle ilişkisi olmamasına rağmen, sırf etnik kimliği, inancı, dünya görüşü ve hastane yöneticilerinin asılsız ihbar ve şikayetleri nedeniyle yapıldığını söyleyen Temelli, “AKP'nin bu ayrımcı ve fırsatçı uygulamalarını her yerde ve her zaman teşhir edeceğiz” dedi.

Açığa alma ve ihraçlar nedeniyle başta eğitim ve sağlık alanı olmak üzere kamu hizmetine erişiminde önemli ihlaller gerçekleştiğini belirten Temelli, bazı illerde sağlık birimlerinin tümüyle kapandığını, tıp fakültelerinin bazı bölümlerinde eğitim verecek öğretim görevlisi veya asistan kalmadığı dile getirdi. Zaten yetersiz olan sağlık personeli sayısının daha da düştüğünü ifade eden Temelli, AKP hükümetinin sağlık hizmetine erişimdeki sorunlarla ilgili bir planlama içerisinde olmadığını söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Ali İsmail’e son tekmeyi atana tahliye yolu!

SONRAKİ HABER

Siirt Belediye Meclisi'nde Kışanak ve Anlı protestosu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...