01 Kasım 2016 11:30

Ali İsmail’e son tekmeyi atana tahliye yolu!

Ali İsmail Korkmaz’a son tekmeyi atan polis Mevlüt Saldoğan’ın KHK’lerle tahliyesi isteniyor.

Paylaş

Eskişehir’deki Gezi eylemleri sırasında polis ve sivil kişilerce dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’a son tekmeyi atan polis Mevlüt Saldoğan’ın tahliyesi isteniyor. Gelişmeye Ali İsmail Korkmaz’ın Ağabeyi Gürkan Korkmaz tepki gösterdi. Evrensel’e konuşan Korkmaz, ‘Bu girişim hiçbir hukuk düzenine, hiçbir vicdana sığmaz’ dedi.

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 5 Ekim'de hazırladığı tebliğnamesinde, 671 sayılı kanun hükmünde kararnamenin denetimli serbestlik süresini bir yıldan iki yıla çıkarması gerekçesiyle, Saldoğan'ın tahliye edilmesi istendi.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nin bu talebi kabul etmesi halinde son tekmeyi atan polis olan Saldoğan, yaklaşık üç buçuk yıl sonra serbest kalmış olacak. Saldoğan’la ilgili son kararı Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi verecek.

‘DARBE ASLINDA GERÇEKLEŞTİ’

“15 Temmuz darbe girişimi yarım kaldı diye bir şey yok. Darbe aslında gerçekleşti. Bu darbe hukuka, adalete, işçisine, emekçisine karşı, mağdur olana karşı gerçekleşti. Bir darbeyi de hükümet karşı darbeyle yapmış oldu” diyen Ali İsmail’in ağabeyi Gürkan Korkmaz, “İki kez görülen yargılama sürecinde savcılıkların Saldoğan yönünden ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet verilmesini istedi. Buna karşın mahkeme “kasten yaralama sonucu ölüme neden olma” suçundan ceza verdi. Burada kasten öldürme söz konusu. Bu başlı başına zaten adalet duygusunu yaraladı” dedi.

‘HİÇBİR HUKUK DÜZENİ BUNU KABUL EDEMEZ’

19 yaşındaki bir genci canice hislerle öldüren devlet görevlisi Mevlüt Saldoğan’ın KHK’lerle tahliyesinin istendiğini söyleyen Korkmaz, “Dünyada hiçbir hukuk düzeni, vicdanlar bunu kabul edemez. Biz hep şiddete karşı olduk. Hukuk düzeni eğer ki bu eylemlerin karşılığındaki cezaları vermezse mağdurlar kendi elliyle cezalarına vermeye çalışır. Adalete inanç kaybolur, bu da kaosa neden olur. Biz bunu asla istemeyiz. Çok üzgünüz. Umarım bundan sonra  adil inceleme olur ve söz konusu hukuktan yoksun karar bozulur” ifadelerini kullandı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

BES: Hukuksuz soruşturmalar geri çekilsin!

SONRAKİ HABER

‘İhraçlar sağlık hakkına erişimi de engelliyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...