01 Kasım 2016 11:15

BES: Hukuksuz soruşturmalar geri çekilsin!

Ücret adaleti talebiyle eylem yapan 40 BES üyesi hakkında başlatılan soruşturma İstanbul’da protesto edildi.

Paylaş

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı ücret adaleti talebiyle eylem yapan kamu emekçileri hakkında soruşturma başlattı. Bostancı’da bulunan vergi dairelerinde çalışan 40 büro emekçisine dönük soruşturma furyası protesto edildi.

BES İstanbul 3 No’lu Şube üyeleri Bostancı Vergi Daireleri Kompleks binası önünde bir araya geldi. Emekçiler basın açıklamasında “Susma sustukça sıra sana gelecek” sloganlarıyla mücadele çağrısı yaptı.

Pendik, Ümraniye ve Kadıköy bölgelerinden maliye emekçileri ile sosyal güvenlik ve adliye emekçilerinin de destek verdiği basın açıklamasında konuşan BES İstanbul 3 Nolu Şube Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Taylan Özgür Tekmil, baskılara, soruşturmalara, hukuksuz ihraçlara karşı birlikte mücadeleyi güçlendirerek yanıt vereceklerini söyledi.

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı’nın son dönemde düzenlenen her eylemle ilgili isimler topladığına dikkat çeken Tekmil, “On binlerce emekçi sorgusuz sualsiz işten atılırken, bu emekçilerin büyük çoğunluğunun üyesi oldukları sendikalar susmayı tercih etti” diyerek yandaş sendikaları eleştirdi.

BES’in ve KESK’in hukuksuz ihraçlara karşı mücadele ettiğine dikkat çeken Tekmil, “Yarınları ancak, herkesin sustuğu zamanlarda konuşabilenler inşa edebilir” dedi.

Basın açıklaması metnini ise Erenköy Vergi Dairesi İşyeri Temsilcisi Semra Ayağ okudu. Soruşturma sürecine ilişkin bilgi veren Ayağ, İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı’nı hukuksuz soruşturmaları geri çekmeye çağırdı. Ayağ, maliye emekçilerinin 15 Haziran’da dile getirdiği eşit işe eşit ücret taleplerini dile getirmeye de devam edeceklerini söyledi.

Eylemde söz alan BES Genel Basın Yayın Sekreteri Ahmet Acar ise hukuksuz soruşturmaların parçası olan daire amirleri dahil tüm yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunulacağını söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

İkitelli, Alan Köyü Derneği’nde eğitim paneli 

SONRAKİ HABER

Ali İsmail’e son tekmeyi atana tahliye yolu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...