21 Mayıs 2012 11:15

Kromsan grevinin 4.günü...

KROMSAN ve Soda Sanayi A.Ş’de  Petrol-İş Sendikası’nda örgütlü işçilerin grevi 4. günü geride bıraktı. Petrol-İş Sendikası konferans solonunda biraraya gelen işçiler grevi değerlendirdi.  Toplantıda işçilerin sorularını yanıtlayan Petrol-İş Sendikası Mersin Şube başkanı Murat Marangoz, grevin ne kada

Kromsan grevinin 4.günü...
Paylaş

Toplantıda işçilerin sorularını yanıtlayan Petrol-İş Sendikası Mersin Şube başkanı Murat Marangoz, grevin ne kadar süreceğini bilmediklerini belirterek “İşveren pes eder gelin anlaşalım derse grev biter. Ama taleplerimiz karşılanmazsa bu grev devam eder” dedi. Tüm işçilerin ağır çalışma koşullarında çalıştığını söyleyen Marangoz, hakkımız alana ve koşullar düzelene kadar greve devam edeceklerini belirtti.
Toplantı sonrası EMEP Mersin İl Örgütü işçileri ziyaret etti. Ziyarette konuşan EMEP Mersin İl Başkanı Mehmet Taşçı, sürekli ekonominin büyüdüğününden dem vurulduğunu hatırlatarak “Ekonomi büyüyor diyorlar ama en temel tüketim maddelerine zam yapıyorlar. Ekonomi büyüyor ama işçi ve emekçilerin geliri artmıyor. Burada büyük bir kandırmaca ve yalan var. Büyüyen ekonomi küçük bir azınlığın cebini dolduruyor” diye konuştu.

MEMURLARIN GREVİNE DESTEK VERECEĞİZ

23 Mayıs’ta kamu emekçilerinin hükümetin yüzde 3,5 zam teklifine karşı greve çıkacağını söyleyen EMEP il başkanı Taşçı, işçileri greve destek vermeye çağırdı. Petrol-İş Mersin Şube Başkanı Murat Marangoz, EMEP’lilere desteklerinden dolayı teşekkür ederek 23 Mayıs’ta kamu emekçilerinin grevine destek vereceklerini belirtti. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TOGO işçilerinden Hey Tekstil işçilerine selam

SONRAKİ HABER

‘HDK dibe atılan güçlü bir tekmedir’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...