01 Kasım 2016 10:08

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri: KHK iptal edilsin

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, Güney kampüsünde yaptıkları ortak açıklama ile rektör seçimlerini düzenleyen KHK'nin iptalini istedi.

Paylaş

KHK'yi alkışlarıyla dakikalarca protesto eden akademisyenler adına açıklamayı Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Ayşe Buğra yaptı.

Ülkenin zor zamanlardan geçtiğini vurgulayan.Buğra: “Zorlukları ortak aklı çalıştırarak, bilimsel olarak temellendirerek ve hukuk devleti çerçevesinden çıkmadan aşmalıyız" dedi. 

Mevcut düzenlemenin daha önce Meclise getirildiğini hatırlatan Buğra şöyle konuştu: "Daha önce de 18 Ağustos 2016’da TBMM'ye sunulan ve milletvekillerinin tepkisi üzerine hızla geri çekilen bu düzenleme, üniversite yönetimini siyasi iradenin tasarrufuna bırakmaktadır. Son düzenleme üniversitenin kurumsal özerkliğini hem kamu hem vakıf üniversiteleri için yok etmektedir. Boğaziçi Üniversitesi 12 Temmuz 2016 tarihinde öğretim üyelerinin yüzde 90’inin katıldığı bir seçimle yüzde 86 gibi rekor bir oy oranıyla rektörünü seçmiştir. Seçimlerin öneminin Her gün hatırlatıldığı ülkemizde, böylesine net bir seçim sonucunun görmezden gelinerek, seçilmiş rektörün hâlâ atanmamis olması kabul edilemez."

Buğra, yeni rektör belirleme yönteminin ülkeye zarar vereceğini vurgulayarak KHK'in iptalini talep ettiklerini dile getirdi. Açıklama akademisyenler tarafindan dakikalarca alkışlandı. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Üniversiteler bizimdir!

SONRAKİ HABER

HDP İzmir İl Örgütü, 1 Kasım Dünya Kobanê Günü'nü kutladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...