01 Kasım 2016 10:06

Üniversiteler bizimdir!

İstanbul Üniversitesi’nde görevli akademisyenlerin KHK’lerle ihraç edilmesine karşı 3 Kasım saat 12:30’da Beyazıt Meydanı’nda eylem yapılacak.

Paylaş

İstanbul Üniversitesi’nde görevli muhalif akademisyenlerin KHK’lerle ihraç edilmesine karşı üniversite bileşenleri eylem çağrısında bulundu. İhraç kararlarına ve antidemokratik OHAL uygulamalarına dikkat çekilen eylem çağrısında İstanbul Üniversitesi Demokratik Üniversite Girişimi, SES Aksaray Şubesi, Eğitim Sen İstanbul 6 No’lu Üniversiteler Şubesi ve İstanbul Tabip Odası’nın imzası bulunuyor.

“Üst üste gelen bu hamlelerin belki de en önemli sonucu siyasal ve toplumsal muhalefeti afallatmak, sersemletmek. Afallamayacağız, sersemlemeyeceğiz” ifadelerine yer verilen açıklamada KHK’yle ihraç edilenlerin büyük oranda ‘muhalif avı’na işaret ettiğine dikkat çekildi.

Rektörlük seçimlerinin de kaldırılarak yerine atama sisteminin getirilmesine tepki gösteren İstanbul Üniversitesi bileşenleri, “Sadece kendi üyelerimize değil, demokratik muhalefetin tüm bileşenlerine birbirimizi yalnız bırakmama sorumluluğunu hatırlıyoruz. Bu minvalde herkesi, işlerinden edilen arkadaşlarımızı, yeniden bir araya gelmek üzere uğurlamak için yan yana, omuz omuza olmaya çağırıyoruz” dedi. Eylem 3 Kasım Perşembe günü saat 12:30’da Beyazıt Meydanı’nda gerçekleştirilecek. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cumartesi Anneleri Cumhuriyet’i ziyaret etti

SONRAKİ HABER

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri: KHK iptal edilsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...