01 Kasım 2016 09:50

CHP'li gençlerden Cumhuriyet'e yönelik operasyona protesto

İzmir'de CHP Gençlik kolları üyeleri, Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik operasyonu protesto etti.

Paylaş

İzmir'de CHP Gençlik kolları üyeleri, Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik operasyonu protesto etti. CHP'li gençler, ağızlarını kırmızı kurdeleyle kapatıp oturma eylemi yaptı, ardından halka Cumhuriyet Gazetesi dağıttı.

Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik operasyonu protesto etmek isteyen CHP Gençlik Kolları üyeleri, Kemeraltı Çarşısı girişinde toplandı. Burada bir süre ağızlarını kırmızı kurdelelerle kapatıp, bekleyen gençler adına açıklamayı, Gençlik Kolları İl Başkanı Sinan Sarıküse yaptı. AKP'ye yönelik sert eleştirilerde bulunan Sinan Sarıküse, "Bugün rejime karşı olan, hatta bu rejimin ismini taşıyan gazeteye bile alerjisi olan, kin ve nefret siyaseti yapan partiye karşı, tek adamcılığı isteyen o partiye karşı burada toplandık. Bu yaşanan ilk değil ama biz sesimizi çıkarmazsak son da olmayacak. Bugün bazı zihniyetler basın özgürlüğünün üzerine gitmekte, basını da aynı gençliği bastırma çabalarına devam ettirmekteler. Bugün mücadelemiz Cumhuriyet'in, Atatürk'ün mücadelesidir. Bu mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz" dedi. 

’CADI AVI YAPILMAK İSTENİYOR’

Darbe girişimi sonrası uygulamalara değinen, cadı avı yapılmak istendiğini söyleyen Sinan Sarıküse, şöyle dedi: "Kendileri zamanında, bu insanları bu ülkenin valileri yaptı. O tek adamlar, bu insanları il emniyet müdürlüklerine getirdi, müsteşar yaptılar. Şimdi ne oldu? 'Öküz öldü' ortaklık bozuldu. Zamanında büyükşehir belediye başkanlarınız, başbakanlarınız methiyeler düzdü. 'Bu özlem bitsin de gelin artık' diye methiyeler düzmediler mi? Türkiye'yi parsel parsel sattılar ama parsel parsel sattıkları o alanları bir türlü paylaşamadılar. Onlar zamanında, bazı tarikatlara inandı. Atatürk'ün, Cumhuriyet'in yolundan gitmeyi tercih edeceklerine ne yazık ki bazı tarikatların yolundan gittiler. Atatürk gençliği, Cumhuriyet'in gençliği alsa ama asla kandırılmadı. Çünkü biz her zaman Cumhuriyet'e inandık. Cumhuriyet'in değerleri ile bugün ülkede bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Susmayacağız, sustukça sıra bize gelecek" diye konuştu. 

Hükümete, "Gençlerden, kadınlardan, basın emekçilerinin üzerinden elini çek" diye seslenen Sinan Sarıküse, ardından çevredekilere Cumhuriyet Gazetesi dağıttı. Gazete dağıtımı ardından eylem sona erdi. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Roma Parkı'nda çalışmalar yine durduruldu

SONRAKİ HABER

Aleviler’den Cumhuriyet operasyonuna tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa