01 Kasım 2016 09:12

DİSK: Cumhuriyet’e ve demokrasiye saldırılar kabul edilemez

DİSK Çukurova Bölge Temsilciliği Cumhuriyet Gazetesi’ne dönük saldırılar ve OHAL uygulamalarına tepki gösterdi.

Paylaş

DİSK Çukurova Bölge Temsilcisi Yaşar Gündoğdu, yaptığı yazılı açıklama ile OHAL KHK’lerine ve anti-demokratik uygulamalara tepki gösterdi.

Darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL ile Cumhuriyet’e ve demokrasiye darbe üstüne darbe vurulduğunu söyleyen Gündoğdu, parlamentonun işlevsizleştirildiği bir dönemde KHK’lerle yeni bir rejim inşasına girişildiğine dikkat çekti.

29 Ekim akşamı ilan edilen Kanun Hükmünde Kararname’lerin hukuk devletine, sendikal haklara, basın ve ifade özgürlüğüne, güçler ayrılığı ilkesine aykırı olduğunu vurgulayan Gündoğdu, “İnsanların yargısız işten atıldığı, basın-yayın organlarının kapatıldığı, savunma hakkının gasp edildiği ve seçimler yerine atamanın getirildiği bir rejimin, bu icraatlara nasıl bir gerçekçe üretirse üretsin “demokrasi” kavramı ile tanımlanamayacağı açıktır” dedi.

KHK’ler ile ihraç edilenler arasında darbelere karşı mücadeleyle tanınan, laik-demokratik değerlerin savunucusu KESK üyelerinin olmasının kabul edilemeyeceğini ifade eden DİSK Çukurova Bölge Temsilcisi, sendikal eylem ve etkinliklerin cezalandırılmasının iç hukuka ve uluslar arası sözleşmelere aykırı olduğunun altını çizdi.

“Cumhuriyet’in kuruluş yıldönümünde ilan edilen KHK’lar ile Cumhuriyet’in en temel ilkelerinin, hukuk devletinin, düşünce ve ifade özgürlüğünün, güçler ayrılığı ilkesinin yok sayılması manidardır” diyen Gündoğdu, hükümete ülkeyi karanlık bir baskı rejimine sürükleme macerasından vazgeçme çağrısı yaptı. DİSK Temsilcisi, “Nasıl askeri darbeye karşı demokrasi ve cumhuriyeti savunduysak; bugün de eşitliği, özgürlüğü, adaleti, emeğin haklarını, demokrasiyi ve cumhuriyeti savunacağız” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bahçeli'den idam açıklaması: AKP hazırsa MHP dünden vardır

SONRAKİ HABER

Binali Yıldırım: Basın özgürlüğünü sizden öğrenecek değiliz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...