01 Kasım 2016 08:04

İHD ve EMD'den Cumhuriyet açıklaması

İnsan Hakları Derneği ve Ekonomi Muhabirleri Derneği yaptığı açıklamada Cumhuriyet'e yönelik operasyon kınandı.

Paylaş

Cumhuriyet Gazetesi yönetici ve yazarlarının göz altına alınmasına tepkiler devam ediyor. Ekonomi Muhabirleri Derneği “Soruşturma derhal durdurulmalıdır” derken, İnsan Hakları Derneği (İHD) “Halkın haber alma hakları keyfi ve gerekçesiz gizlilik kararlarıyla ihlal edilmektedir” açılamasında bulundu.  

Cumhuriyet Gazetesi   İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Cumhuriyet Gazetesi yöneticileri ve yazarları hakkında, “FETÖ/PDY ve PKK/KCK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” suçlarından soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında gazetenin 13 yönetici ve yazarı göz altına alındı. Cumhuriyet Gazetesine yönelik bu operasyona tepki gösteren Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) yaptığı yazılı açıklamada, “Soruşturma derhal durdurulmalı.  Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni başta olmak üzere yazar ve çizeri için gözaltı kararı alınması, kabul edilir birşey değildir. İşlerinin sırf gazete çıkarmak ve habercilik olan meslektaşlarımızın uğradığı haksızlığın giderilmesi için tüm sürecin şeffaf yönetilmesini istiyoruz” dedi. 

İnsan Hakları Derneği (İHD),  AKP hükümeti tarafından soruşturma ve kovuşturma makamlarının araçsallaştırılarak ifade ve basın özgürlüğünün baskı altına alındığına dikkat çekti. İHD,  “Savunma hakkı, şüphelinin gözaltında avukatın hukuksal yardımından yararlanma hakkı, avukat kısıtlama kararlarıyla ihlal edilmektedir. Halkın haber alma hakları keyfi ve gerekçesiz gizlilik kararlarıyla ihlal edilmektedir” açıklamasında bulundu.  (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Ankara Barosu: ‘Hukuk değil KHK devleti’

SONRAKİ HABER

Basın Konseyi'nden Cumhuriyet'e 'Dayanışma' ziyareti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...