01 Kasım 2016 07:13

İzinsiz Suriyeli çalıştıran 241 patrona ceza

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2016 yılında Suriyelileri izinsiz çalıştıran 241 patrona idari para cezası uygulandığını söyledi

Paylaş

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in soru önergesini yanıtlayan Çalışma Bakanı, Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununun 91. Maddesi ile Geçici Koruma Yönetmeliğinin 29. Maddesi uyarınca geçici koruma statüsüne tabi tutulan yabancıların Türkiye’de çalışabilmelerine ilişkin usul ve esasların belirlendiği Geçici Koruma Sağlanan Yabancıların Çalışma İzinlerine Dair Yönetmeliğin 15 Ocak 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandığını, yönetmeliğin yayınlanmasına müteakip 1778 Suriye uyrukluya çalışma izni verildiğini ifade etti.

Çalışma izni verilen Suriye vatandaşları içerisindeki geçici koruma statüsü verilenlerin oranının yüzde 27 olduğunu belirten Çalışma Bakanı Müezzinoğlu, ön izin almış olan Suriye uyruklu 1 doktor ve 3 öğretmene çalışma izni verildiğini kaydetti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2016 yılında Suriye uyruklu yabancıları izinsiz çalıştırdığı tespit edilen 241 işverene idari para cezası uygulandığını bildirdi. (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

Adalet ve İçişlerinden 'işkenceye sıfır tolerans' iddiası

SONRAKİ HABER

Musul’da yoğun çatışmalar yaşanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...