01 Kasım 2016 05:36

Batıkent halkı artan baskıları protesto etti

Ankara'da Batıkent emek ve demokrasi güçleri son günlerde artan antı demokratik uygulamaları basın açıklamasıyla protesto etti

Paylaş

Batıkent emek ve demokrasi güçleri adına ortak açıklamayı yapan Feyzullah Mızrak AKP’nin darbeyi bahane ederek, parlamentoyu işlevsizleştirerek demokrasiyi askıya aldığını belirterek: “KHK’lerle tüm anti demokratik uygulamalar la hayatı yaşanmaz hayata getirmiştir. Bu uygulamalar adeta 12 Mart 12 Eylül rejimleri haline gelmiştir. ‘Halkın iradesinin üstünde yasa olmaz’ diyenler halkların iradesinin üzerine bir karabasan gibi çökmeye devam etmektedir. Bunun örneği 25 Ekim'de Diyarbakır Büyükşehir belediye Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı malum ve klişe sebeplerle gözaltına alınmışlardır. KHK’lerle 1200 akademisyen ve binlerce emekçinin işine son vererek ülkemizde demokrasi budanmış ve rafa kaldırırmıştır. 
Cumhuriyet Gazetesine yapılan baskıları, gözaltıları şiddetle kınıyoruz, gözaltına alanların derhal bırakılmasını, özgür basının susmayacağını söylüyoruz. Bizler özgür basının yanında olacağız. Biz bu kirli oyunu pretesto ediyor ve şiddetle karşı olduğumuzu, asla kabul etmeyeceğimizi belirtiyor ve halkların iradesi asla teslim alınamaz diyoruz.  Gültan Kışanak, Fırat Anlı ve tüm gözaltındaki siyasetçilerin derhal serbest bırakılmasını gazetecilerin serbest bırakılmasını, işine son verilen akademisyen ve emekçilerin işine dönmesini istiyoruz” dedi.

Basın açıklamasından sonra Batıkent emek ve demokrasi güçleri “Gözaltılar serbest bırakılsın”, “Özgür basın susturulamaz”, “Direnen halklar kazanacak” sloganları atarak protesto etti. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

‘Demokrasi isteyenler gidişata dur demeli’

SONRAKİ HABER

Alevi ve Bektaşi Federasyonu: Asla baş eğmeyeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...