01 Kasım 2016 05:17

‘Demokrasi isteyenler gidişata dur demeli’

Gültan Kışanak, Fırat Anlı ve Ayla Akat’ın tutuklanmasına Diyalog Grubu üyelerinden Melda Onur ve Akın Birdal'dan tepki.

Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak, Fırat Anlı ve KJA Dönem Sözcüsü Ayla Akat’ın tutuklanmasına Demokrasi için Birlik ve CHP, HDP ve BDP eski milletvekilleri ile aydınlardan oluşan Diyalog Grubu üyelerinden CHP Eski Milletvekili Melda Onur ve BDP Eski Milletvekili Akın Birdal’dan tepki geldi. Birdal, Türkiye’nin hızla uçuruma gittiğini belirtti. Onur ise, “Demokrasi ve huzur isteyen insanlar bir araya gelmeli ve bu gidişata dur demeli” dedi.

Melda Onur, yaşanan son gözaltılara karşı muhalefetin ortak hareket etmesi gerektiğini vurguladı. Toplumsal muhalefetin üzerinde baskıların artarak devam ettiğini belirten Onur, “Sadece muhalefetin değil, iktidar tarafında da giderek tehdit edilen, korkan, seyirci olan çevreler giderek çoğalıyor. Onların da artık bu gidişata dur demesi demokrasi ve huzur isteyen insanların bir araya gelmesi gerekiyor. Bu gidişata ortak dur diyebiliriz. Bir şeylere kayıtsız kalarak, korkarak, susarak kendi içimize kapanarak bu ülkeyi karanlığa sürüklemek isteyenlere engel olamayız. Demokrasiye, barışa ortak sahip çıkmalıyız” diye konuştu.

‘TÜRKİYE HIZLI BİR ŞEKİLDE UÇURUMA DOĞRU GİDİYOR’

Demokrasiyi ağızlarından düşürmeyenlerin demokrasinin kırıntısını dahi bırakmadığını söyleyen Akın Birdal şunları söyledi: “Cumhuriyetin 93. yıl dönümünde halklar ve onların hakları yerlerde sürünüyor. Bu yapılanlar ile akıldan ve hukuktan hızla uzaklaşılıyor ve bundan herkesin zarar göreceği açıktır. Bizler Demokrasi için Birlik Konferansı yaptık bu gidişata dikkat çektik.Bu gidişattan rahatsız olanların ve demokrasi adalet özgürlük isteyenlerin ortak refleks göstermesi gerektiğini söyledik. Her geçen gün birlikte demokratik tepkilerin yapılamaz hale geldiğini gördük. Bu gidişat, gidişat değil, Türkiye hızlı bir şekilde uçuruma doğru gidiyor.” (İstanbulEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Babasını 16 yerinden bıçaklayarak öldürdü

SONRAKİ HABER

Batıkent halkı artan baskıları protesto etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...