01 Kasım 2016 05:09

 Konya'da gözaltına alınan 16 pilot serbest bırakıldı

Konya'da ‘FETÖ/PDY’ soruşturması kapsamında, 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda gözaltına alınan 66 pilottan 16’sı serbest bırakıldı.

Paylaş

Konya'da ‘FETÖ/PDY’ soruşturması kapsamında, 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na düzenlenen 4'üncü dalga operasyonunda, hakkında yakalama kararı çıkan 73 pilottan 66'sı gözaltına alındı. Polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen 16 pilot çıkarıldığı mahkemece adli kontrol kararı ve yurtdışına çıkış yasağı ile serbest bırakıldı. 50 pilotun ise polisteki sorgusu sürüyor.  

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişimi ardından ‘FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na yönelik 2'si albay 71'i üsteğmen 73 pilot hakkında “Anayasayı ihlal, Yasama Organlarını Engellemeye Teşebbüs, Hükümete Karşı İsyan, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak, Örgüt Adına Faaliyette bulunmak” iddiasıyla yakalama kararı çıkartıldı. Pilotların yakalanması için geçtiğimiz hafta Perşembe günü Konya merkezli 17 ilde düzenlenen operasyonda şu ana kadar 2'si albay 66 pilot gözaltına alındı. 7 pilotun yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

16 PİLOT SERBEST BIRAKILDI

Polisteki işlemlerinin tamamlanması ardından adliyeye sevk edilen 16 pilot çıkarıldığı mahkemece adli kontrol kararı ve yurtdışına çıkış yasağı ile serbest bırakıldı. 2'si kadın 50 pilotun ise polisteki sorgusu sürüyor. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

İran'dan Türkiye'ye çağrı: Samimi diyaloğa hazırız

SONRAKİ HABER

Babasını 16 yerinden bıçaklayarak öldürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa