01 Kasım 2016 00:21

Çalışmaya gittikleri Rize’de kayboldular

Ağrı’dan Rize’ye çalışmaya gelen Burak Çelik ve Abdulvahap Yumuşak adlı inşaat işçisi 2 gençten 1 ayı aşkın süredir haber alınamıyor.

Paylaş

Gençağa KARAFAZLI
Rize

Ağrı’dan Rize’ye çalışmaya gelen Burak Çelik ve Abdulvahap Yumuşak adlı inşaat işçisi 2 gençten 1 ayı aşkın süredir haber alınamıyor. 2 işçi genç en son muayene için gittikleri Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesinde göründü, bir daha da kendilerinden haber alınamadı. Çocuklarının kaçırılmış ya da gözaltına alınmış olabileceğini düşünen aileler çocuklarının yaşamından endişeli.

Ağrı’nın Potnos ilçesinden Rize’de inşaatta çalışmaya gelen 19 yaşındaki Burak Çelik ve 22 yaşındaki Abdulvahap Yumuşak, 26 Eylül günü rahatsızlanarak muayene olmak için işverenleri E.C. ile birlikte, onun aracıyla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesine gitti. İki gençten o günden bu yana haber alınamıyor.

Çocuklarının kaybolduğunu öğrenen gençlerin babaları Fehmi Çelik ve Kemal Yumuşak İHD’ye başvurarak yaşananları anlattı ve çocuklarının bir an önce bulunmasını istedi. Babalar yaşananları şu sözlerle aktardı: “Çocuklarımız Kurban Bayramı öncesi inşaatlarda çalışmak için Rize’ye gitmişti. Burada E.C. adlı bir iş adamının yanında çalışmaya başladılar. Çocuklarımız 26 Eylül günü sabah saat 9.30 sıralarında rahatsızlandıklarını ve doktora gitmek istediklerini patrona bildirdiler. İşveren çocuklarımızı aracıyla birlikte Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdü. O günden beri çocuklarımızdan sağ veya ölü hiçbir haber alamadık. Endişelendik ve çare için Rize’ye geldik.”

HASTANEDEN ÇIKIŞLARI GÖRÜNTÜLERDE YOK!

Çocuklarının durumuyla ilgili Rize Valisi ile görüştüklerini belirten baba Yumuşak ve Çelik, Vali’nin kendileriyle ilgilendiğini ve emniyeti arayarak 2 polisi görevlendirdiklerini anlattı.

Polislerle beraber hastanenin güvenlik kameralarını izleyen babalar, çocuklarının saat 10.00’da hastaneye giriş yaptığını, muayene için ortopedi polikliniğinden muayene makbuzu aldıklarını ve muayene sıralarının gelmesini beklediklerini gördü.

Kamera kayıtlarına göre, çocuklarının 10.57’de yeniden sekreterliğe gelerek muayene olmadan hastanenin çıkış kapısına doğru yürüdüğünü aktaran babalar, “Bu dakikadan sonra ne oluyorsa oluyor çocukların kapıdan çıkışları kamera kayıtlarında yer almıyor” dedi. Hastane görevlisi ise saat 11.00’den sonra kameranın kayıtta olmadığını, bozulduğunu söyledi.

Polisler ise yaptıkları incelemeler sonucu iki gencin telefon sinyallerini Diyarbakır Lice’de tespit etti. Polisin kendilerine “Artık bir işiniz yok” demesi üzerine Patnos’a geri dönen babalar, akraba ve tanıdıkları aracılığıyla arama çalışmalarını Diyarbakır’da da sürdürdü.

Babaları, durumun endişe verici olduğunu belirterek çocuklarının kaçırılmış olma ihtimali üzerinde duruyor.

Aradan haftalar geçmesine rağmen hâlâ çocuklarından haber alamayan babalar, tekrar Rize’ye giderek Savcılığa müracaat etmek istedi. Ancak savcının kendilerini emniyete yönlendirdiğini belirten babalar Yumuşak ve Çelik, polisin olayla ilgili takibin sürdüğünü ve yeni bir başvuruya gerek olmadığını söylediğini aktardı.

İHD Rize Temsilciliğine başvurarak durumu anlatan babalar, görüşmelerin ardından Patnos’a geri döndü.

‘GÖZALTINA ALINMIŞ OLABİLİRLER’

Babalar, Rize’de kaybolan çocukları için bu kez de Ağrı Patnos Cumhuriyet Savcılığına başvurdu. Savcılık, başvuruyu kabul ederek işleme koydu. Ancak aradan geçen 1 ayı aşkın süreye rağmen çocukları ile ilgili hiçbir sonuç alamayan aileler, “Şimdi çocuklarımızdan sağ veya ölü bir haber alacağımızı umut ediyoruz. Ailece çok kötü günler yaşıyoruz, çocuklarımızın hayatından endişe duyuyoruz. Bazı yakınlarımız çocuklarımızın gözaltına alınmış olabileceğini, gözaltı süresi 1 ay olduğu için haber alamadığımızı söylüyor. Umarız çocuklarımız sağdır” diye konuştu.

İHD İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA BAŞVURDU

İHD, kendilerine yapılan başvuruyu değerlendirerek İçişleri Bakanlığına başvurdu. İHD Genel Merkezi, Burak Çelik ve Abdulvahap Yumuşak’ın gözaltında olup olmadığının araştırılması ve iki gencin bulunması için etkili bir araştırma yapılmasını talep etti.
İHD tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada ise; “Çocukların kaybolduğu gün hastanede tam da çıkış kapısından sonraki kamera görüntülerinin olmaması oldukça düşündürücü. Bu durum ailenin ve bizlerin de çocukların kaçırılmış olabileceği yönündeki endişelerimizi artırıyor. Eğer çocuklar gözaltına alınmış iseler bile en kısa sürede gözaltına alınan kişilerin yakınlarına haber verilmesi gerekirdi” denildi.

ÖNCEKİ HABER

Obama'ya çağrı: Peltier ile Abu Jamal’ı serbest bırak

SONRAKİ HABER

Cezaevlerinde bütün haklar yok sayılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...